Fogathajtás

2023.09.12. 16:00

Jól szerepeltek a vármegyei hajtók a 30. Mözsi Lovasnapokon

Az elmúlt hétvégén bonyolították le a harmincadik Mözsi Lovasnapokat. A Tolna-Mözsi Lovas Egyesület rendezvényén kilenc vármegyéből több mint hatvan fogat versengett a pályán.

Steinbach Zsolt

Ifj. Virág József versenyen kívül, hibátlanul teljesítette a pályát

Forrás: beküldött fotó

Az első napon rendezték a dél-dunántúli kombinált bajnokság döntő előtti utolsó fordulóját. Ebben a versenyszámban a kettesfogatoknál a legjobb vármegyei hajtó a Tolna-Mözsi Lovas Egyesület versenyzője, Cseh László volt, ő a hatodik helyet szerezte meg. Az egyesfogatoknál Ritecz Péter, szintén a mözsi egyesület hajtója második lett, míg Fodor Zsolt, a Regölyi Lovas Egyesület versenyzője harmadik.

A második napon Alisca Bau Kupa néven akadályhajtásban versengtek a fogatok, összesen huszonheten neveztek erre a versenyszámra. A kettesfogatoknál Tolna vármegyei győzelem született, Nagy István (Pincehelyi Lovas Egyesület) jóvoltából. A harmadik helyet pedig Bagdi Dominik, a Paksi Fogat Sport Egyesület hajtója szerezte meg. Az egyesfogatoknál első lett a paksi Miklós János, második Fodor Zsolt, harmadik Fejős József, a Zombai Lovasklub Egyesület fogathajtója.

A póni kettesfogatok akadályhajtását a pincehelyi Schmidt Boglárka nyerte, míg a zombai Reitzi Zoltán harmadik lett. Vadászhajtásban a kettesfogatoknál a pincehelyi Oszkó János nyert a mözsi Nagy Péter előtt. A póni kettesfogatok vadászhajtása során Reitzi Zoltán diadalmaskodott, a második helyet Schmidt Boglárka szerezte meg.

Érdekesség, hogy a versenybíróság elnöke, a Tolna-Mözsi Lovas Egyesület elnöke, ifj. Virág József – öt évnyi kihagyás után – versenyen kívül hibátlanul, szintidőn belül teljesítette a pályát, ami rajta kívül csak egy versenyzőnek sikerült.

A mözsi lovasszezon e hét vasárnap a díjugratással egybekötött lovas ügyességi versennyel zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!