Cselgáncs

2023.09.22. 16:29

Pupp Réka bronzérmet szerzett a bakui Grand Slam-versenyen

Ötödik 2023-as Grand Slam-versenyén sem maradt érem nélkül Pupp Réka. Az Atomerőmű SE 52 kilogrammos súlycsoportban szereplő dzsúdósa Párizs, Taskent, Antalya és Ulánbátor után Bakuban is felállhatott a dobogóra.

Rónai Gábor

Pupp Réka (fehérben) remekül versenyzett, s harmadikként zárt Azerbajdzsánban

Fotó: IJF

Párizsból ezüsttel térhetett haza, a mostani azeri versenyen pedig a negyedik bronzérmet szerezte meg 2023-ban. Pedig az elindulás előtt még azt mondta hírportálunknak, hogy nem ez lesz a főversenye, emiatt a formáját sem erre hegyezték ki edzőjével, a világ- és Európa-bajnok Braun Ákossal.

Pupp a koszovói Distria Krasniqi és a brit Chelsie Giles mögött harmadik kiemeltként várhatta a sorsolást, amely elsőre Estrella Lopez Sheriffet sodorta az útjába. A spanyol lányt kétszer is megintették, ami Pupp fölényét jegyezte, az ASE versenyzője végül 3:35 perc után egy szép belső combdobás után kapott ipponnal lépett a következő körbe. 

Ami ugyebár már a harmadik volt számára, hiszen az elsőben erőnyerőként nem volt érdekelt. Aztán a horvát Ana Viktoria Puljiz következett, aki szabálytalan akciót hajtott végre Rékán, ezért leléptették. Az elődöntőben a japán Kisumi Omori következett, s a végig kiegyenlített, nagy csatában az ázsiai ellenfél egy vazarival bizonyult jobbnak. 

A bronzmérkőzésen az üzbég Sita Kadamboevát lábsöprés után kapott vazarival ugyanakkor legyőzte Pupp, aki így nemcsak bronzérmet nyert Bakuban, hanem újabb fontos pontokkal gazdagodott a 2024-es párizsi olimpiai részvételért zajló harcban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!