Kosárlabda

2023.09.13. 09:51

Sió Kupa: jó borok mellé jó kosárlabda

Ne csak a borokról, hanem a kosárlabdáról is szóljon ez a hétvége. Így hirdeti a péntektől vasárnapig tartó, 54. Sió Kupát a rendező Atomerőmű KSC Szekszárd.

Teol.hu

Holcz Rebeka dob kosárra a 2022-es torna bronzmérkőzésén, a pécsiek ellen

Fotó: Makovics Kornél

Érdemes lesz kilátogatni az idei tornára a szekszárdi városi sportcsarnokba, hiszen kiváló együttesek lépnek majd parkettre. A vármegyei rajongók természetesen az átalakuló Atomerőmű KSC-re lesznek kíváncsiak (ahogy mi is), ugyanakkor érdemes lesz már pénteken kora délután kimenni az arénába, ahol a bajnokság egyik favoritjának tartott Serco Uni Győr azzal az NKA Universitas PEAC-cal meccsel, amellyel általában szintén számolni kell minden bajnoki kiírásban. Ez a meccs 16 órakor kezdődik, majd a 18 órai megnyitót követően 19 órától a szekszárdiak a Vasas Akadémiával mérkőznek. 
A szombat szünnap lesz, a játékosok rápihenteknek a vasárnapi helyosztókra, s talán a szakmai stábok engedélyezik nekik, hogy egy kicsit magukba szippantsák a szekszárdi szüreti hangulatot. A vasárnapi bronzmérkőzés 14.30-kor kezdődik, míg a döntőn 17 órakor dobják majd fel a labdát. Az 54. Sió Kupa 19 órától a hivatalos eredményhirdetéssel zárul. 

A 2022-es tornát a győriek nyerték, miután a fináléban felülmúlták a DVTK-t. A bronz a szekszárdiaké lett, Djokics Zseljko alakulata a PEAC-ot múta felül a tavalyi torna helyosztóján. A KSC vezetőedzője az idei tornát felvezető sajtótájékoztatón azt mondta: a legfontosabb, hogy a szurkolók új Studer Ágnest és Bálint Rékát találjanak maguknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!