Atlétika

2023.09.14. 14:00

Százezreket ért a vármegyei kluboknak a jó szereplés

A Lantos Mihály Sportcentrum adott otthont Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának. Vármegyénket három szakosztály képviselte, az előző évi eredmények alapján mindegyik a 2. divízióban szerepelt.

Teol.hu

Kling Réka súlylökésben harmadik helyen végzett

Forrás: AC Bonyhád

A tizenhat csapatos divíziókban az atlétika minden pályaversenyszámában küzdöttek a szakosztályok és szakáganként az 1-16. helyezett versenyzők szereztek pontot a szakosztályuknak. A kétnapos verseny során U18, U20, U23 és felnőtt korosztályos sportolók állhattak rajthoz. 

A csapatbajnoki versenyek során minden szakosztály reaktiválta egykori versenyzőit a pontvadászat érdekében. Lacza András, a Tamási TAM-BAU AC vezetőedzője eredményes csapatot állított össze és a hagyományaiknak megfelelően elsősorban a dobószámokban voltak eredményesek. Sólyom László diszkoszvetésben, Koós Gábor pedig kalapácsvetésben nyerte a divízió versenyét és szerzett 16-16 pontot klubjának. A bonyhádiaknál Böndör Márton tudott rúdugrásban első helyet szerezni, míg a szekszárdiaknál Szemerei Levente távollétében a fiatalok és egykori atléták szorgoskodtak.

A pontversenyben a tamásiak szerepeltek a legjobban, 211 pontot gyűjtve a tizenegyedik helyen végeztek. Az AC Bonyhád 209 ponttal lett tizenkettedik, míg a Szekszárdi Sportközpont 208 ponttal a tizenharmadik helyet szerezte meg. A divíziókban elért helyezésektől függően a csapatok támogatásban részesültek a magyar szövetség (MASZ) által, a tamási és a bonyhádi klub 900-900 ezer, a szekszárdi egyesület 850 ezer forinttal gazdagodott.

Mindhárom szakosztály jövőre is a 2. divízióban folytathatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!