Labdarúgás

2023.10.27. 14:26

„A kiesés komoly szakmai és gazdasági bukást jelentene” – Haraszti Zsolt

Játékospolitikáról, a klub anyagi helyzetéről és a labdarúgás berkein belüli személyes viszonyokról is beszélt Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője a csakfoci.hu portálnak.

Teol.hu

Haraszti Zsolt

Fotó: Földi Imre

Nemcsak a klub, de annak ügyvezetője is nagykorúvá érett a labdarúgó NB I-ben, Haraszti Zsolt ugyanis a 18. szezonját tölti a Paksi FC élén. Ezzel ő – Balog Judittal egyetemben – a legrégebbi vezető, akinek a csapata folyamatosan az élvonalban szerepel. Mint azt a csakfoci.hu portálnak adott interjújában elmondta, voltak megkeresései, de aztán rájött, hogy nem szándékozik elhagyni Paksot. 

„A tudásom megvan ahhoz, hogy egy nagyobb klubot is sikerrel vezessek, de mindig érzelmi alapon döntöttem és mindig a Paks nyert. Itt dolgozni komoly megtiszteltetés, nagyon büszkék lehetünk arra, amit felépítettünk. A saját gyerekünknek tartjuk a klubot és ha lehet, innen szeretnék majd nyugdíjba menni” – szögezte le a klubvezető.

Haraszti Zsolt az anyagiakról elmondta, a klub egyedüliként az NB I-ben önfenntartó, nincsenek külső szponzoraik és minden évben a biztos bennmaradás a céljuk, a kiesés ugyanis „komoly szakmai és gazdasági bukást jelentene”. Ugyanakkor nemcsak ők, de sok klubnak is csökkent a gazdasági ereje és a túlélésért játszik, ám a gazdasági háttérhez képest a Paks mindig erőn felül teljesít.

Ehhez az utóbbi években egy gólerős csatár segítette hozzá a csapatot, ilyen volt Hahn János, Ádám Martin és Varga Barnabás is, akik az utóbbi három szezon gólkirályai lettek.

„Tudatosan igazolunk, fejben mindig egy évvel előrébb járunk az aktuális átigazolási szezonnál. Számunkra létkérdés, hogy minőségi játékosokat hozzunk Paksra, akiket esetleg később értékesíteni tudunk” – mondta Haraszti Zsolt, aki elárulta, Ádám és Varga esetében „hasonló volumenű átigazolási díjról beszélünk.”

Arra a kérdésre, hogy ki volt a legnehezebb játékos, akivel együtt dolgozott, Böde Dánielt és Tököli Attilát úgy állította párhuzamba, hogy

„Bödét mi neveltük fel gyerekkora óta, vele nem volt gond, főleg Tökölihez képest. Attila két különböző személyiség: a pályán egy őrült, azon kívül pedig egy normálisan viselkedő ember, akivel bármiről el lehet beszélgetni. Néha tett olyat, amiért meg kellett őt fékeznem. Mindig meg tudtuk oldani a problémákat.Maradjunk annyiban, hogy a klub egyik jó szponzora volt” – mondta az egyik legrutinosabb sportvezetőnek számon tartott Haraszti Zsolt.

A Paksi FC ügyvezetőjével készült teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!