Légiósok

2023.10.29. 09:39

Ádám Martinnal a kezdőben lett ismét bajnok az Ulszan!

Az Ulszan Hyundai – Ádám Martinnal a kezdőcsapatban – magyar idő szerint vasárnap reggel 2–0-ra győzött a Tegu ellen a dél-koreai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszásában, így három fordulóval a sorozat vége előtt megvédte a bajnoki címét.

Berg Sándor

Ádám Martin már kétszeres dél-koreai bajnok

Forrás: Ulsan Hyundai

A tavalyi bronzérmes Pohang a második Csonbuk elleni szombati 1–1-es döntetlenje után az Ulszan matematikailag is biztossá tehette újabb bajnoki címét, amennyiben otthon tartja mindhárom pontot a Tegu ellen. A gól nélküli első félidő után Kim Min-Hjuk és Jang Szi-Jung találatával ez sikerült, ezzel három fordulóval a szezon vége előtt a címvédő tízpontosra növelte az előnyét a tabellán, megnyerve a bajnokságot – ez a klub negyedik bajnoki címe 1996, 2005 és 2022 után.

Ádám Martin a kezdőcsapatban kapott helyet, a 74. percben sárga lapos figyelmeztetéssel került még a jegyzőkönyvben, majd a 85. percben lecserélték. A Paksi FC korábbi gólkirálya így már kétszeres dél-koreai bajnoknak mondhatja magát, a második aranyéremhez 27 mérkőzésen öt góllal és öt gólpasszal járult hozzá.

Az Ulszan idénye ezzel még nem ért véget, hiszen bár az utolsó három bajnoki forduló már tét nélküli lesz számára (legközelebb Pohangot fogadja, majd utazik az Incheonhoz, végül a Csonbukot látja vendégül), az ázsiai Bajnokok Ligájában még ki kell harcolnia a csoportból való továbbjutást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!