NB III-as foci

2023.10.22. 15:42

Ágics tizenegyest rontott, a Szekszárdi UFC közelebb állt a győzelemhez a rangadón

A Szekszárdi UFC 0–0-ra végzett az FC Dunaföldvárral az NB III-as bajnokság Dél-Nyugati csoportja 12. fordulójának rangadóján.

Rónai Gábor

Fotó: MAKOVICS KORNEL

Jó formában, két győzelemmel (PEAC 2–0, Gárdony 3–0) a háta mögött várhatta a szezon negyedik vármegyei rangadóját a Szekszárdi UFC. Az osztályban újonc dunaföldváriak ugyanakkor két vereséggel (Nagykanizsa 1–3, Paks II 2–3) érkeztek, mintha egy kicsit megtorpant volna a Duna-parti egylet. Az októberi nyárban lejátszott összecsapáson inkább a hazaiaknak állt a zászló, az első félidő hajrájában Ágics Péter tizenegyest is rúghatott, de Vukman Donát hárította a kapu bal alsó sarkába tartó lövést. 

A fordulás után igazi nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, az utolsó perceket Tóth Ákos kiállítása miatt emberelőnyben játszhatta le Mészáros István gárdája, de hiába jöttek egymás után a hazai beívelések és szögletek, Budai Dávidék nem tudták megszerezni a három pontot. Az UFC-be több mint egy év után visszatérhetett az a Tóth Dávid, aki tavaly október kilencedikén a majosiak otthonában lejátszott és 2–0-s szekszárdi sikerrel záruló bajnokin szenvedett keresztszalag-szakadást. 

Bár a szekszárdiak közelebb álltak a győzelemhez, nem tudták megszerezni a három pontot. Ugyanakkor immáron három meccsre nyújtották veretlenségi sorozatukat, ráadásul ezeken gólt sem kaptak. A földváriak két vereség után javítottak. Az UFC október 29-én Nagykanizsára utazik, míg a Dunaföldvár a Ferencváros második számú csapatát fogadja.

A forduló másik két vármegyei érintettségű mérkőzésén a paksi fiatalok gólzáporos mérkőzésen maradtak alul a Nagykanizsa ellen, míg a Bonyhád-Majos otthon győzte le a pécsieket.

Szekszárdi UFC–FC Dunaföldvár 0–0
Szekszárd, v.: Horváth P. (Mohos M., Keszthelyi K.)
Szekszárd: Pomozi – Kiszely, Fekete M., Ágics, Arena Á., Füredi – Budai D., Gellér, Lékó (Tóth D.), Tokody (Csapó A.) – Péter A. (Paksi D.). Vezetőedző: Mészáros István. Dunaföldvár: Vukman – Görög (Károly B.), Molnár S., Horváth A., Gál Sz. – Rabi (Szedmák), Tóth Á., Ladányi V. (Dorogi) – Bartha – Urbán (Keringer), Tóth M. (Fröhlich R.). Vezetőedző: Varga Balázs. Kiállítva: Tóth Á. (78.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!