Női NB II-es kézilabda

2023.10.03. 14:00

Az első félidő közepén átrohant a szekszárdiakon a listavezető Siófok

Rajt-cél vereséget szenvedett a Szekszárdi Fekete Gólyák KC az élvonalból visszasorolt Siófok KC otthonában a női NB II-es bajnokság E-csoportjának hétvégi fordulójában.

Teol.hu

Farkas Anita a szekszárdi gólok közel felét szerezte

Fotó: Kiss Albert

NB II, E-csoport, a 4. fordulóban
Siófok KC–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 35–21 (21–13)
Siófok, 150 néző. V.: Bognár A. Novák P.
Szekszárd: Schell – Szommer, FARKAS A. 9, Bognár Zs. 5 (2), Pataki 2, Kapás 3, Szentes 1. Csere_ Péti (kapus, Szmacska 1, Orbán E., Tompai, Köbli. Vezetőedző: Bordán Anna
Kiállítások: 0, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 6/2

Habár licensz probléma miatt két osztállyal lejjebb kezdte meg szereplését a néhány éve még a nemzetközi kupában szereplő Balaton-parti gárda, a szurkolók nem fordítottak hátat kedvenceiknek, a keménymag megmaradt és komoly buzdításban részesítették a siófoki fiatalokat.
A félelmetes hangulat mindkét csapat játékosaira negatív hatást gyakorolt, de az előző mérkőzésekhez képest a Fekete Gólyák teljesítménye elöl helyzetkialakításban, hátul pedig az egyéni védekezésben tűnt jobbnak. 

Farkas Anita és Bognár Zsanett átlövésből többször volt eredményes, de sok kapufát és mellét lőttek a szekszárdiak, amikből a gyors hazaiak „átszaladtak” rajtuk. Néha nem tudták, időnként pedig nem akarták megállítani a lerohanásokat, aminek következtében az első játékrészben huszonegy gólt kaptak, ez pedig nem jelentett sok jót a folytatásra nézve. A második félidőben visszavett a hazai csapat a tempóból, amivel lehetőség nyílhatott volna kozmetikázni az eredményen, de a rengeteg hiba, kihagyott helyzet (közte négy büntető) megpecsételte az FGKC sorsát.

„A mérkőzés pozitívuma a támadójátékunk tempója, illetve a faultok számának növekedése volt az előző időszakhoz képest, de a lendületesen játszó Siófok megállítása sok problémát okozott, főleg kettes védőterületeken és visszarendeződésben. A második játékrészben a gólok nehezebben jöttek, az egyre több technikai hiba pedig tovább növelte a különbséget. A visszarendeződésen és a védekezésen dolgozni kell, koncentrációban sokkal több kellene, hogy a megbeszélt helyzetekben ne hibázzunk” – értékelte a találkozót Bordán Anna, a szekszárdiak vezetőedzője.

A Fekete Gólyák szombaton 13 órakor a nagykanizsai Tungsram SE együttesét fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!