Atlétika

2023.10.18. 13:18

Bajnoki címmel és érmekkel koronázta meg a szezont a Szekszárdi Sportközpont

Remekül zárta a Szekszárdi Sportközpont a pályaszezont. A Budapesten rendezett U20, U18, U16 Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságon háromszor is dobogóra állhattak a vármegyeszékhely serdülő atlétái.

Teol.hu

A Szekszárdi Sportközpont bajnok magasugró csapata Gaál László edzővel

Forrás: Beküldött fotó

A Lantos Mihály Sportcentrumban rendezett idei utolsó bajnokságon U16 korosztályban népes, erős mezőnyök indultak, így izgalmas és jó versenyeket vívtak a 2008-2009-ben születettek. A fiú magasugrás csapatversenyében 163 centiméteres átlageredménnyel a szekszárdiak szerezték meg a bajnoki címet. Aranyéremhez Keller Levente és Máté Ákos egyéni csúccsal, Radnóti Gergő és Kocsis Martin csúcsbeállítással, míg Kiss Bendegúz jó, őszi formájával járult hozzá. 

A verseny második napja a szekszárdi dobóatlétáké volt. A Gaál László által edzett csapat egy-egy ezüst- és bronzéremmel tette sikeressé a hétvégét. A súlylökő csapat kiemelkedő, közel 12,5 méteres átlaggal lett második, míg gerelyhajításban nagy versenyben 39,25 méteres átlageredménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel a duplázó Gréczy ikrek és Palkó Boldizsár által vezetett csapat. Radnóti, Keller és Kocsis a magasugró és súlylökő kvintettben szerzett két érmet.

A Tamási TAM-BAU AC dobói egy eredményes szezont zártak le az U18-as fiúk kalapácsvetésében megszerzett ezüstéremmel. Beke Zétény (61,85 méter) és Győri Máté (51,36) nagy dobásait Kótai János (35,89) egészítette ki.

Eredmények
U20. Súlylökés: 5. Tamási TAM-BAU AC (Beke Zétény, Jankó, Kótai János) 10,89 méter. Diszkoszvetés: 5. Tamási TAM-BAU AC (Beke, Jankó, Kótai) 34,12 m.
U18. Kalapácsvetés: 2. Tamási TAM-BAU AC (Beke, Győri, Kótai) 49,70 m.
U16. Magasugrás: 1. Szekszárdi Sportközpont (Keller Levente, Kiss Bendegúz, Kocsis Martin, Máté Ákos, Radnóti Gergely, edzők: Gaál László, Klézl Zsuzsanna, Scherer Tamás) 1,63 m. Súlylökés: 2. Szekszárdi Sportközpont (Gréczy Bálint, Gréczy Dániel, Keller, Palkó Boldizsár, Radnóti) 12,48. Gerelyhajítás: 3. Szekszárdi Sportközpont (Fejős Márton, Gréczy Bálint, Gréczy Dániel, Kocsis, Palkó) 39,25 m.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!