NB II-es kosárlabda

2023.10.26. 13:35

Dombóváron jön az idény első vármegyei kosárrangadója

Hosszú idő után a bajnokságban is összeméri erejét a Dombóvári Kosársuli KE és a Bonyhádi KSE csapata, a két fél pénteken 18.30 órakor feszül egymásnak a Szuhay Sportcentrumban.

Berg Sándor

Baki Sándor maradt hírmondónak a tavalyi bonyhádi keretből

Fotó: Máté Réka

A dombóváriak a 2000-es évek elején élték utolsó fénykorukat, amikor tíz éven keresztül (2000-2010) az élvonalban szerepelt, míg a bonyhádiak egy híján húsz idényen keresztül az NB I/B-s bajnokság Piros, majd a legutóbbi négy szezonban a Zöld csoportját erősítették.

A két főszereplő legutóbb két nap híján pontosan egy évvel ezelőtt mérte össze erejét, akkor a Hepp Kupa második fordulójában a völgységiek 99–75-re diadalmaskodtak. A győztes csapatból azóta már csak Baki Sándor maradt hírmondónak, míg a vendéglátót többen is erősítik abból a keretből, mint Tóth Viktor, Hadnagy Bence, Roósz Roland vagy Takács Arnold.

A két fél hasonlóan kezdte az idényt, a bajnokságban a Dombóvár a mosonmagyaróváriakat (84–50), a Bonyhád a törökbálintiakat múlta felül magabiztosan (84–62), a Hepp Kupából ugyanakkor mindketten korán búcsúztak.

NB II, Nyugat, 3. forduló
Dombóvári Kosársuli KE–Bonyhádi KSE
Szuhay Sportcentrum, péntek, 18.30 óra. Vezeti: Szecsődi, Boros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!