Botrányos

2023.10.31. 17:47

„Hamászos robbantósnak” nevezték a szurkolók a korábbi paksi kedvencet

Lemigránsozták és „hamászos robbantósnak” nevezték a Kelen SC támadóját, Remili Mohamedet a Csorna elleni bajnokin. A Paksi FC korábbi játékosa nem bírt a pályán maradni, lecseréltette magát.

Teol.hu

Rasszista szidalmak miatt kérte lecserélését Remili Mohamed, a Kelen SC labdarúgója

Fotó: Török Attila - archiv

Rasszista megnyilvánulásokban volt része Remili Mohamendnek a Csornai SE–Kelen SC hétvégi NB III-as mérkőzésen, ahol „lemigránsozták” és „hamászos robbantósnak” bélyegezték a hazai szurkoló, írja a csakfoci.hu.

Az esettel kapcsolatban a hírportál megkereste az érintettet, aki úgy fogalmazott, hogy húsz éve cipeli a hátán ezt a terhet, amíg fiatal volt, nem foglalkozott vele, de az NB I-ben nem is volt jellemző, hogy a bőrszíne miatt bántották volna. Az ominózus mérkőzésen viszont már nem bírta hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért a 71. percben kérte, hogy cseréljék le.

„Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón „migránsoznak”, „hamászos robbantósnak” neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést – nyilatkozta a 38 éves, kétgyermekes Remili Mohamed. – Tudom, hogy a foci nem sakk, hozzászoktam a válogatott szidásokhoz, soha nem vettem fel, ha például lila k....-ztak a szurkolók, de van egy határ, amit nem lehet átlépni” – tette hozzá a labdarúgó, aki karrierje során megfordult az Újpestben, a Vasasban és Pakson is, az atomvárosiaknál 35 NB I-es mérkőzésen hat gólt szerzett.

A csakfoci.hu megszólaltatta a Csorna elnökét, Családi Jánost is, aki röviden ennyit tett hozzá a történtekhez: „Mi nem hallottunk semmi olyat a lelátóról, ami ne a szurkolással lett volna összefüggésben.”

A harmadosztály Észak-Nyugati csoport 13. fordulójában lejátszott mérkőzést a Kelen nyerte 2–1-re, így a Csorna továbbra is sereghajtó, míg a XI. kerületiek az ötödik helyen állnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!