Edzőkeringő

2023.10.22. 13:24

Ennyi volt, menesztette vezetőedzőjét az Atomerőmű!

A Kaposvártól elszenvedett bajnoki vereség másnapján, vasárnap az Atomerőmű SE vezetősége felmentette Csirke Ferencet a vezetőedzői feladatok elvégzése alól.

Berg Sándor

Csirke Ferenc negatív mérleggel zárta paksi időszakát

Fotó: Molnár Gyula

Érezni lehetett, hogy a Kaposvár elleni hazai bajnoki mérkőzés vízválasztó mérkőzés lesz a paksiaknál. Az Atomerőmű SE az elmúlt másfél évtizedben csak egyszer, a 2021/2022-es idényben kezdte három zakóval a szezont, amit a szombati 82–73-as vereség (a végeredmény a paksiak számára volt hízelgő, hiszen a második félidőben már huszonhat ponttal is vezettek a somogyiak...) és a klub történetének legrosszabb szezonrajtja követett. Csirke Ferenc is sejtette, hogy utoljára ülhetett a kispadon, ezt támasztotta alá a mérkőzés utáni nyilatkozata is, amikor úgy fogalmazott, hogy

„Ha ez a játék ellenem szólt, akkor nagyon bizakodó vagyok, mert ha ez így van, akkor egy nagyon jó csapat lesz itt Pakson.”

A 47 éves pécsi szakember 2022 nyarán vette át a paksi csapat irányítását, amelyet az előző szezonban a 10. helyre vezetett, most pedig az utolsó, 14. helyen adja át helyét utódjának, akinek „pótlásáról a klub később fog beszámolni” – írja az Atomerőmű SE közösségi oldalán. Csirke Ferenc 41 tétmérkőzésen (bajnoki, kupa) dirigálta az Atomot, ezeken 19 győzelmet és 22 vereséget könyvelhetett el.

A tréner utódjának nem lesz könnyű felráznia a csapatot, ráadásul szombaton a címvédő Falco KC vendége lesz Szombathelyen az Atomerőmű SE.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!