Labdarúgás

2023.10.25. 19:49

Négy év kihagyás után győzelemmel tért vissza a pályára a teveli Weidinger Péter

A Tolna VFC otthonában 2019. november 16-án lejátszott bajnoki után lépett pályára ismét a Tevel Medosz SE színeiben Weidinger Péter.

Rónai Gábor

Weidinger Péter (a labdával) egy tolnaiak elleni korábbi megye egyes bajnokin

Fotó: MAKOVICS_KORNEL

Nagy visszatérőt köszönthettek a teveli csapat szurkolói a Tolna Vármegyei I-II. Osztályú Kvalifikációs Bajnokság bonyhád-börzsönyi találkozóján. Weidinger Péter majdnem négy év elteltével futballozott újra, s egyáltalán nem látszott meg rajta a hosszú kihagyás. Simon Tibor kezdőként számított a technikás támadó-középpályásra, aki végig ott is volt a pályán az 5–3-as vendéggyőzelemmel záruló összecsapáson.

„Négy éve folyamatosan kerestek, hogy térjek vissza, de tudni kell, hogy rosszak a bokáim, nincsenek a legjobb állapotan a szalagjaim – mondta érdeklődésünkre a 31 éves futballista. – Idén augusztusban is megkerestek, volt egy beszélgetésünk, és akkor abban maradtam a klubvezetőkkel, hogy ha gondok lesznek, akkor jövök, segítek. Tudom, hogy sokan távoztak nyáron a csapattól, s nem akartam, hogy méltatlan helyzetbe kerüljön a gárda, hogy gondot okozzon a létszámhiány. Pénteken elmentem az edzésre, vasárnap pedig pályára is léptem Bonyhád-Börzsönyben” – fogalmazott Weidinger Péter. 

Elsőre le is nyomott kilencven percet, a teveli csapat pedig három komolyabb vereség (Bátaszék 2–8, Mórágy 2–5, Bonyhád 0–11) után újfent győzelemnek és három bajnoki pontnak örülhetett. 

„Ahhoz képest, hogy kilencven percet a pályán voltam, eléggé meglepett az iram. Nem lenézve az ellenfelet, azt gondoltam kisebb lesz, de ugyanolyan volt, mint Tolnán, amikor utoljára pályára léptem a teveli csapatban – folytatta Weidinger. – Össze is néztünk Aduval (Reichert Adrián beceneve – A szerk.), hogy itt nem lesz elég csak futballozni, keményen bele kell tenni a melót, hogy eredményt érjünk el. Bár a hetvenedik perc környékén éreztem egy kicsit a vádlimat, végig bírtam a kilencven percet. Persze mozogtam korábban is, heti egyszer focizok a haverokkal, de ez azért teljesen más!” – tette hozzá.

Weidinger Péter a vezetőknek azt ígérte, hogy egyelőre az őszi szezon végéig segíti a csapatot, aztán majd meglátja...

„Szeretném ezt az őszt végigjátszani, bízom benne, hogy bírják majd a bokáim – folytatta. – Jó lenne a hátralévő meccsek közül minél többet megnyerni, minél több pontot begyűjteni. Nem rossz ez a keret, vannak tehetséges játékosok, de idő kell, amíg összeállnak csapattá. Hogy mit hoz számomra a folytatás? Egyelőre erre a pár meccsre ígértem meg, hogy segítek, de ha nem is fogok már játszani, szurkolóként mindenképpen itt leszek a csapat mellett, és szurkolok, hogy a szezon végén a lehető legjobb helyen végezzenek a srácok” – zárta.

A teveliek a hétvégén szabadnaposak lesznek, így Weidingernek lesz ideje, hogy még jobban összeszokjon a társakkal. 

A Tolna Vármegyei I-II. Osztályú Kvalifikáció 11. fordulójának programja
Október 28., szombat: Dombóvár FC–Bonyhád-Börzsöny SE (az Ujvári Kálmán Sporttelepen játsszák), Bonyhád Völgység LC–ASE Paks, Bátaszék SE–Faddi SE (Őcsényben játsszák), Bölcskei SE–Aparhanti SE. Október 29., vasárnap: Kakasd SE–Nagymányoki SE, Tengelici SE–Mórágyi SE, Kisdorogi FC–Tolna VFC. Valamennyi mérkőzés egységesen 13.30 órakor kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!