Röplabda

2023.10.20. 15:06

Országos bajnok lett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium lánycsapata

A bonyhádi lányok veretlenül érdemelték ki az Egyházi Iskolák Országos Bajnoka címet.

Vizin Balázs

A bonyhádi lányok mind a hét mérkőzést megnyerték.

Fotó: A szerző felvétele

A Rákóczi Szövetség Egyházi Felekezetközi Sporthétvégéje zajlott Sátoraljaújhelyen a napokban. A színvonalas táborban 12 magyarországi egyházi gimnázium, több mint 200 diákja vett részt, köztük a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is. A program szervezésében kiemelt szerepe volt Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárnak, aki aktív résztvevője is volt az eseményeknek.

A bajnokságot két labdajátékban rendezték meg, párhuzamosan zajlottak a lány röplabda és fiú labdarúgás versenyei. A Petőfi Gimnázium röplabdás lányai végig magabiztosan játszottak, mind a hét mérkőzést megnyerték, így veretlenül érdemelték ki az Egyházi Iskolák Országos Bajnoka címet.

A Rákóczi Szövetség táborában a sport mellett a diákok lelki gyakorlatokkal is gazdagodhattak. A fiatalok egyik legfontosabb találkozási helyén a közösségépítés kiemelt cél volt. Az eseményen a röplabda mellett íjászat, tollas labda, túrázás színesítette a programot, de a bonyhádi gimisek kvíz bajnokságon is bizonyíthatták rátermettségüket. (szintén elsők lettek)

A bajnokcsapat tagjai: Ferencz Tamara, Gaál Emília, Grádwohl Hanna, Pókai Lilla, Kiss Dóra Laura, Somogyi Cecília, Andorka Zselyke, Berkecz Hanna Csenge. Edzők, kísérők: Rippert Norbert, Máté Norbert testnevelő tanárok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!