Olimpiai selejtező

2023.10.05. 20:10

Spanyolországgal is meg kell küzdeniük Studer Ágneséknek a párizsi olimpiáért

Spanyolországgal, Japánnal és az amerikai előselejtezőt megnyerő nemzeti csapattal került egy csoportba a magyar női kosárlabda-válogatott az olimpiai selejtezőn.

Teol.hu

Kiss Lenke, az 1980-as ötkarikás játékokon szereplő magyar női válogatott kosárlabdázója és a Sopron Basket szerb-magyar játékosa, Jelena Brooks közreműködésével a soproni Múzeumnegyedben kisorsolták a jövő évi párizsi olimpiai selejtezőtorna csoportbeosztását. 

Az idei Európa-bajnokságon elődöntőt játszó magyar nemzeti csapat Spanyolországgal, a két éve hazai környezetben olimpiai döntőt játszó Japánnal, valamint az amerikai előselejtezőt megnyerő csapattal került egy négyesbe (a kvalifikáció során Kanada, Puerto Rico, Kolumbia és Venezuela méri össze erejét novemberben). Székely Norbert szövetségi kapitány együttese február 8. és 11. között Sopronban játssza meccseit.

A tizenhat nemzetet négy darab négycsapatos selejtező-tornába sorsolták. Minden tornáról három csapat utazhat majd Párizsba, de azokból a csoportból, amelyekben a házigazda Franciaország és a címvédő Egyesült Államok szerepel, mellettük a két legjobb csapat szerez kvótát. A másik két csoportból az első három helyezett utazhat a francia fővárosba.

A kalapok
1. kalap: Amerikai selejtező (2.), Kína (házigazda), Új-Zéland, Franciaország
2. kalap: Nigéria, Egyesült Államok, Belgium (házigazda), Nigéria
3. kalap: Brazília (házigazda), Németország, Szerbia, Ausztrália
4. kalap: Spanyolország, Magyarország (házigazda), Amerikai selejtező (1.), Japán
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!