Kajak-kenu

2023.11.16. 17:30

A mezőny első felében zártak a vármegyei klubok az országos pontversenyben

Az Atomerőmű SE az előkelő 13. helyen zárta az idei magyar bajnoki pontversenyt, míg a Szekszárdi KKSE a 25., a Dunaföldvári KKE a 34., a Tolnai KKSE a 45. lett a százöt egyesületet felvonultató országos listán.

Berg Sándor

A paksi Vajda Bence (elöl) felnőtt és U23-as korosztályban is remekelt az idén

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Lezárult az idei versenyszezon a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) tagszervezetei között, a 2023. évi bajnoki pontverseny legjobb Tolna vármegyei klubja – sorozatban ötödik idényben – az Atomerőmű SE lett. A paksi egyesület 486,75 pontot gyűjtött a versenyszezon alatt, ami a tizenharmadik helyre volt elegendő. Az ASE-t a szekszárdi (243,5 pont), a dunaföldvári (169), végezetül a tolnai (117,5) klub követi.

Pontjaik többségét a felnőtt férfi kenusok szerezték a paksiaknak (390,25 pont). Közülük is a felnőttek vitték a prímet, akik 98,5 ponttal megnyerték a szakágak és nemek közötti versenyt, olyan egyesületeket megelőzve, mint az Újpesti TE vagy az összetett élén zárt Szeged.

A szekszárdiaknál kiegyenlített teljesítményt nyújtottak a férfi és női kajakosok, az erősebb nem 127, a hölgyek 116,5 pontot gyűjtöttek. A serdülő korosztályú lányok a hetedik, a kölyök fiúk az ötödök helyen végeztek a külön versenyben.

A Dunaföldvár csak kenu szakágban indult idén, viszont SUP-ban is megmutatták tudásukat a fiatalok. A gyermek leány korcsoportban a kenusok második, a fiúk negyedik pozícióban zártak, míg a serdülő SUP-osok nem találtak legyőzőre ebben a szegmensben.

A vármegyeszékhely klubjához hasonlóan Tolnán is csak kajakosok szereztek bajnoki pontokat. Nemekre és korosztályra bontva a legjobb helyezést a kölyök korcsoportos lányok érték el, akik nyolcadikok lettek, míg a gyermek fiú korcsoport tizennyolcakként végzett összetettben. 

A teljes eredménysort figyelembe véve zsinórban harmadjára az MVM Szegedi Vízisport Egyesület nyerte az Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) tagszervezetek közötti, 2023. évi bajnoki pontversenyét. A második helyen a Graboplast Győri VSE végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát a KSI SE „foglalhatja el”, írja honlapján a honi szövetség. A teljes és részletes eredménysort ezen a linket böngészhető át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!