Női labdarúgás

2023.11.03. 08:00

Acsádi Petrával a keretében megőrizte A-ligás helyét az U19-es fociválogatott

Tavasszal is az A-ligában szerepel majd a magyar női U19-es labdarúgó-válogatott, miután a szekszárdi Acsádi Petrával a soraiban harmadik helyen zárt az Eb-selejtezős tornán.

Berg Sándor

Acsádi Petrának a a franciák ellen egy félidő jutott

Forrás: MLSZ

A magyar U19-es válogatott harmadik helyen zárt a kifejezetten erős csoportjában a franciaországi Európa-bajnoki selejtezős tornán, ezzel megőrizte A-ligás tagságát, vagyis a tavaszi folytatásban is a kontinens legjobb csapatai között szerepel majd a szekszárdi Acsádi Petrát soraiban tudó nemzeti csapatunk.

Szarvas Alexandra szövetségi edző együttese az olaszoktól elszenvedett 2–1-es vereséggel kezdett csoportjában, majd a házigazda, az idei kontinenstornán elődöntőig jutó franciáktól is minimális különbséggel maradt alul (0–1). A záró fordulóban a szintén pont nélküli Észak-Írország következett, amely ellen – a gólarány miatt – elég volt egy döntetlen is a mieinktől. A félidei 1–1-es állás aztán a folytatásban már nem változott, így harmadik helyen továbbjutott csoportjából a magyar válogatott.

Acsádi Petra egy mérkőzésen jutott szóhoz, a házigazda ellen kezdő volt, de a szünetben lecserélte edzője. A Szekszárdi WFC 17 éves védője szerdán érkezett haza a dél-franciaországi Colomiers-ből, és már gőzerővel készül a szombati, Haladás elleni hazai bajnokira. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!