Cselgáncs

2023.11.03. 18:00

Európa ötödik legjobb dzsúdósa lett Pupp Réka

Az 52 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

Teol.hu

Pupp Réka (fehérben) lecsúszott a dobogóról, de egy kiváló sorozatát így is folytatta

Forrás: IJF

Az olimpiai és világbajnoki ötödik, két évvel ezelőtt Eb-bronzérmes dzsúdós második vigaszági mérkőzésén a világranglistán második helyen álló brit Chelsie Gilesszal csapott össze a harmadik helyért, akit eddigi hat találkozójukon kétszer tudott legyőzni. A hetedik csata mindössze nyolcvan másodpercig tartott, ám annál tartalmasabb volt. Braun Ákos tanítványa egy perc elteltével vazaarival vezetett egy belső combdobást követően, de öröme nem tarthatott sokáig, az olimpiai harmadik és vb-második riválisa ugyanis nem sokkal később csípődobással földre vitte, és ipponnal nyert.

Az idén öt Grand Slam-érmet begyűjtő Pupp Rékának ezúttal nem sikerült gyarapítania medáljai számát, de így is folytatta tavaly decemberben kezdődött sorozatát, ugyanis amelyik versenyen elindult, ott kivétel nélkül a dobogóért mehetett (egy ezüst, öt bronz és három ötödik hely a mérlege). 

Ami a többi magyar pénteki szereplését illeti, a 66 kilogrammos Pongrácz Bencének egy, a 60 kilós Andrási Mártonnak és az 52 kilós Gyertyás Rózának két mérkőzés jutott az Eb-n, de mindhárman helyezetlenül végeztek. Szombaton többek között Gercsák Szabina (70 kg) is tatamira lép, a paksira elsőként egy grúz rivális vár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!