NB III-as foci

2023.11.26. 16:30

Győztes szomszédvári rangadóval zárta le sikeres őszét az újonc Dunaföldvár

Sorozatban harmadik mérkőzésén nem kapott gólt az FC Dunaföldvár az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjában. Az őszi szezon utolsó fordulójában szomszédvári rangadón Dunaújvárosban nyert az újonc.

Berg Sándor

A dunaföldváriak (kékben Molnár Sándor) sorozatban harmadik bajnokijon nem kaptak gólt

Forrás: Dunaújváros FC

Öt veretlen bajnokival a háta mögött utazott a szomszédvárba Varga Balázs együttese a sereghajtó, de legutóbbi három meccsén öt pontot gyűjtő Dunaújvároshoz. A földrajzi közelség miatt voltak olyan játékosok, akik mindkét csapatban megfordultak, ilyen Tóth Ákos, akinek góljával a földváriak végül a mérkőzés hajrájában érvényesítették mezőnyfölényüket.

Az NB III-ba huszonöt év után visszatérő Dunaföldvár az ősz végére ismét elkapta a fonalat, hiszen már hat mérkőzés óta veretlen és 322 perce gólt sem kapott. Varga Balázs csapata tíz győzelemmel, három döntetlennel és négy verséggel, 32–19-es gólkülönbséggel az ötödik helyen ment téli pihenőre, hátránya viszont mindössze két pont a dobogó alsó fokán álló Ferencváros II-vel szemben.

Ami a többi vármegyei klubot illeti, a rangadón a Bonyhád-Majos 1–0-ra győzött a Szekszárd ellen, míg a paksi fiatalok az MTK II otthonában szenvedtek vereséget.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 17. forduló
Dunaújváros–FC Dunaföldvár 0–1 (0–0)
Dunaújváros, v.: Gáspár A. (Szalai D., Szabados D.)
Dunaújváros: Molnár L. – Horváth M., Vörös T., Stampfel, Bata, Marlen, Szepessy, Hegedűs K., Hompót D., Puskás G., Patkós (Ferenczy, 61.). Vezetőedző: dr. Dobos Barnabás
Dunaföldvár: Vukman – Molnár S., Ladányi V., Gál Sz., Rabi – Görög, Horváth A., Dorogi – Szedmák (Ladányi P., 90.), Urbán P. (Keringer, 90+2.), Tóth Á. Vezetőedző: Varga Balázs
Gólszerző: Tóth Á. (80.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!