Kézilabda

2023.11.28. 17:00

Jövőre is Szekszárdon készülne a világbajnokságra a magyar válogatott

A magyar leány ifjúsági válogatott egyhetes szekszárdi edzőtáboráról és a helyi vendégszeretetről is beszélt lapunknak Bohus Beáta szövetségi edző.

Berg Sándor

Bohus Beátáék elégedettek volna a helyi vendéglátással

Fotó: Kiss Albert

Múlt héten egy nap erejéig Tolna, majd Szekszárd város vendégszeretetét élvezhette a magyar leány U18-as válogatott és szakmai stábja. Bohus Beáta szövetségi edző csak pozitívan tudott nyilatkozni az itt töltött napokról.

„Szeretek eljönni olyan helyekre a válogatottal, ahol kis túlzással mindenki ismer mindenkit és ennyire imádják a kézilabdát, mint Szekszárdon. A fővárosban – kis túlzással – senkit nem érdekel, hogy ki vagy, vagy mi vagy, ráadásul itt a csajok feleleveníthették a viselkedésnormákat, például ha bemennek valahova, köszönni kell” – mondta lapunknak a korábbi sokszoros válogatott beálló, akinek csapata hétfőn a Thelena Hotelben szállt meg, keddtől pedig – szó szerint – a Bodri Pincészet vendégszeretetét élvezhette.

Játékosként vb-ezüstérmes, Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik szakember hozzátette, szuperül érezték magukat a vármegyében.

„Minden adott volt ahhoz, hogy ezt az egy hetet úgy töltsük el, hogy a lányok csak az edzésekre és a mérkőzésekre tudjanak koncentrálni, és a felkészülés minden szegmensében a maximumot tudják nyújtani – fogalmazott a szövetségi edző. – Az egy hét alatt tíz edzés és két felkészülési mérkőzés szerepelt a programban, ami komoly munka volt, de elégedett vagyok a hozzáállással, ahogy azzal is, hogy próbálnak közösséget alkotni a játékosaim.”

Fotó: Kiss Albert

Bohus Beáta együttese szombaton 28–25-re, vasárnap 40–22-re győzte le Románia hasonló korosztályú válogatottját.

„A szombati szorosabb győzelem hátterében az állhatott, hogy fáradtabbak voltak a lányok, nem sikerült jó tempót menniük, vasárnap viszont már a románok nem tudták tartani az iramunkat. Ez jó előjel, hogy erőnlétben ott vagyunk. Látjuk azért, hogy miben kell előre lépnünk, melyik szegmenset kell még inkább gyakorolni a világbajnokságig. Támadójátékban még van hova fejlődnünk, védekezésben a hatos fal eddig is jól működött, egy nyitottat kell mellé tenni. Sok volt az új gyerek itt most, de jó látni, hogy bőven van utánpótlás, viszont emiatt nehéz lesz majd a tizennyolc fős keretet összerakni a vébére” – mondta.

Bohus Bea „érdekelt” lesz a csütörtökön kezdődő felnőtt világbajnokságon is, hiszen a kerethez tartozó Albek Anna, Pásztor Noémi és Vámos Petra az ő kezei alól került ki a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról.

„Szurkolok a válogatottnak, hogy elérje az olimpiai selejtezőt érő helyek egyikét. Minden sportoló álma kijutni a játékokra, a világbajnokságon adva van a selejtezőre a lehetőség. Szerintem képes a csapat ezt a célt megvalósítani és bízom abban, hogy sikerrel járnak, mert szüksége van az olimpai szereplésre a magyar kézilabdának” – zárta Bohus Bea. 

A világbajnokság előtt még visszatérnének
„Az elmúlt napok bizonyítják, hogy igény van Tolnában a kézilabdára. A számok is ezt támasztják alá, szombaton közel hatszázan, vasárnap az ebédidő ellenére négyszázan voltak kíváncsiak a Románia elleni felkészülési mérkőzésekre – fogalmazott Szabó Balázs. – Hatalmas összefogásra volt szükség, hogy minden zökkenőmentesen menjen és csak a felkészülésre tudjon koncentrálni a válogatott. Ennek megvalósulásában mindenkinek köszönöm a belefektetett energiáját. Példaértékű sportemberek töltöttek nálunk egy hetet, csak egy példa: minden edzés és mérkőzés után kitakarították az öltözőt és kidobták a szemetet, ugyanez igaz volt a román válogatottra is” – fogalmazott a Tolna Vármegyei Kézilabda-szövetség elnöke, aki aligha kaphatott volna nagyobb elismerést, minthogy az ifjúsági válogatott szívesen visszatérne vármegyénkbe edzőtáborozni a nyári világbajnokság előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!