Női kézilabda

2023.11.26. 12:40

Tizennyolc góllal verte ifjúsági válogatottunk Romániát Szekszárdon

A szombati háromgólos siker után ezúttal nagyobb arányban, 40–22-re győzte le a magyar leány ifjúsági válogatott Romániát a szekszárdi felkészülési mérkőzésen.

Berg Sándor

Fotó: Kiss Albert

Ünnepélyes felvezetést kapott a két válogatott második szekszárdi összecsapása, a találkozó előtt kilenc olyan személy vehetett át elismerést, akik az elmúlt évtizedekben és jelenleg is sokat tettek, tesznek a Tolna vármegyei kézilabdáért (róluk bővebben keretes írásunkban).

A szombati, 28–25-ös sikerrel végződő találkozóhoz képest sokkal jobban kezdte Bohus Beáta csapata a vasárnapi összecsapást, összeszedettebbek és agresszívabban voltak a mieink, amivel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a románon. A vendégek szövetségi edzője az ötödik perc elején rendelte magához övéit először, majd tíz perccel később, 13–4-es állásnál ismét megtette ugyanezt. Az időkérések sem tudták megtörni a magyar válogatott lendületét, amely feszes védekezésével dominált az első félidőben. Szerzett labdák után gyorsindításokkal elsősorban a két szélső, Bede Fanni és Ratalics Luca volt eredményes, Keceli-Mészáros Renáta pedig irányítóként volt vezére csapatnak.

A második félidőre sort cserélt Bohus Beáta, amivel kezdetben visszaesett a válogatott teljesítménye és eredményessége. Idővel aztán magukra találtak Balogh Veronikáék, a ferencvárosi balátlövő üres kapus góljával visszaállította a félidei tizenhat gólos különbséget, a végére pedig még kettővel rá is tudtak tenni az ifisták. A magyar korosztályos válogatott így kettős győzelemmel tért vissza huszonöt év után Szekszárdra, két felejthetetlen mérkőzést nyújtva a lelkes közönségnek.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Románia 40–22 (21–5)
Szekszárd, 300 néző.
Magyarország: Majoros – Ratalics 5, Pálmai 3 (2), Kriston 1, Keceli-Mészáros 2, Seres 4, Bede 5. Csere: Grebenár, Lukács B. (kapusok), Szeibert 4, Vári 2, Vadkerti 1 (1), Bali 2, Balogh L. 2, Bereczki, Kacsó 3 (1), Balogh V. 3, Bereczki 3
Románia: Rosu – Lacusteanu, Gavrila 2, Balint 1, Serban, Soroceanu 1, A. Nita 4 (1). Csere: Totoescu, I. Nita (kapusok), Bodijar 5, Dina 1, Stan, Mihaila 3, Constandache, Tulea 5
Kiállítások: 4, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 4/4, illetve 1/1.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–0. 10. p.: 8–1. 17. p.: 13–4. 35. p.: 24–8. 43. p.: 26–13. 

Kilencen vehettek át elismerést
A Tolna vármegye kézilabdasportjában nyújtott évtizedes munkájuk elismeréseként vehetett át emlékplakettet Gálné Vigh Zsuzsanna, Mizsák Dominika, Buchholz-Pech Katalin, Bognárné Schell Gabriella, Almási Gyöngyvér, Tabajdi Ferenc, Lampert Csaba, Győri Balázs és Zámbó Tibor. Az elismeréseket Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Zsikó Zoltán, valamint Szabó Balázs, a Tolna Vármegyei Kézilabda-szövetség elnöke adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!