Mol Magyar Kupa

2023.11.01. 18:00

MK: Az edzőcserén átesett Budapest Honvédon át vezethet a Paks útja a legjobb tizenhat közé

A másodosztály középmezőnyében tengődő Budapest Honvéd vendége lesz csütörtök este az élvonalban remek szériát futó Paksi FC a Mol Magyar Kupa-főtábla 4. fordulójának záró mérkőzésén, ahol a tét a nyolcaddöntőbe jutás.

Berg Sándor

Beke Péter (zöldben) az előző kupafordulóban mesterhármast jegyzett

Fotó: Molnár Gyula

Nagy múltú fővárosi klub vendége lesz a paksi alakulat a Magyar Kupában, ahol eddig nyolcszor győzött a Budapest Honvéd  (legutóbb 2020-ban), ezzel a ranglista negyedik helyén áll a Ferencváros (24 elsőség), az MTK Budapest (12) és az Újpest (11) mögött. A kispesti egylet fényei az elmúlt években megkoptak, az előző idény végén – 1914 után először (!) – búcsúzott az élvonalból, és az NB II-ben sem kezdte jól a szezont.

Tizenhárom forduló után négy győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel csak a tizenegyedik helyen állnak a tizennyolc csapatos bajnokságban. Pedig a keretre nem lehet panasz, a XIX. kerületiek állományába tartozik többek között a légiósként is szolgált Adorján Krisztián, Bobál Gergely és Holman Dávid, vagy az utánpótlás-válogatott Kerezsi Zalán Márk és Benczenleitner Barna. 

A hétvégi, Kazincbarcika elleni hazai vereség (0–1) volt az utolsó csepp a pohárban, ami Pinezits Máté vezetőedző állásába került. A 40 éves szakembert megbízott edzőként Djordje Kamber váltotta a kispadon, a csütörtöki találkozón debütáló korábbi védő játékosként tagja volt a 2016/2017-es bajnokcsapatnak és az utolsó kupagyőztes együttesnek is.

A Kispesttel ellenkezőleg az atomvárosiak remek formában vannak, a 2022-ben a klub történetében első alkalommal kupadöntőben szereplő gárda a legutóbbi hét bajnokiján tizenkilenc pontot szerzett, és ha ehhez hozzávesszük a BKV Előre elleni kupasikert (7–0), a veretlenségi sorozat nyolc meccsre rúg 24–5-ös gólaránnyal.

MOL Magyar Kupa, főtábla, 4. forduló
Budapest Honvéd–Paksi FC
Budapest, Bozsik Aréna, csütörtök, 19.30 óra. Vezeti: Pillók Ádám (Buzás Balázs, Belica Bence Péter). Tv: M4 Sport

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!