Női futsal

2023.11.16. 15:40

Négy tolna-mözsivel fogadjuk hétvégén Lengyelországot

Az élvonalban szereplő 2F-Bau Tolna-Mözs négy játékosa is bekerült Frank Tamás szövetségi kapitány hétvégi, Lengyelország ellen készülő női válogatott keretébe.

Berg Sándor

Folk Zsuzsanna is válogatott meghívót kapott

Fotó: Kovács Péter

Az újabb válogatott összetartás miatt nem rendeznek hétvégén bajnoki fordulót az női élvonalban, a Tolna-Mözs néhány játékosának ugyanakkor nem lesz pihenésre ideje. A bajnokságban jelenleg negyedik helyen álló csapatból négy játékosnak postázott meghívót Frank Tamás szövetségi kapitány, így Deczki Vanda, Folk Zsuzsanna, Kiss Gréta és Vámosi Georgina is ott van az összetartáson, valamint pályára léphet a lengyelek elleni két felkészülési mérkőzésen. Rajtuk kívül a nemzeti csapat kajdacsi kötődésű kapitánya, Varga Adél sem hiányzik a tizenhat fős keretből.

A nemzeti csapat tagjai szerdán találkoztak Dunakeszin, a néhány napos programban több edzés és videózás szerepel, amit szombaton 18 órakor, vasárnap 16.30 órakor egy-egy felkészülési mérkőzés követ a Magyarság Sportcsarnokban.

A válogatott kerete
Kapusok: Deczki Vanda (2F-Bau Tolna-Mözs), Hargas Annamária (TFSE-11Teamsports), Torma Lilla (Futsal Pistioia 1991, olasz). Mezőnyjátékosok: Balogh Noémi, Kota Gabriella, Tagyi Vivien, Varga Adél (valamennyien TFSE-11Teamsports), Folk Zsuzsanna, Kiss Gréta, Vámosi Georgina (mindhárman 2F-Bau Tolna-Mözs), Gajzágó Flóra, Horváth Viktória, Nagy Anikó, Tóth Nóra (valamennyien DEAC), Koch Fruzsina (Budaörs SC), Molnár Enikő (DVTK-Vénusz)

A női futsallal kapcsolatos hír, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Tanácsa az októberi ülésén megerősítette, hogy 2025-ben első alkalommal önálló világbajnokságot szervez. A tornát tizenhat csapat részvételével rendezik meg, ahova Európából négy válogatott jut ki. A selejtezősorozatban tehát a legjobb négybe kell kerülnie a magyar válogatottak, de ha a kontinensünkön rendeznék a vb-döntőt, akkor az ötödik is részt vehet a tornán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!