Kosárlabda

2023.11.17. 18:31

Nikola Dudasová újra kidőlt, Szücs Gréta visszatérhet

Négy nap híján egy hónap elteltével folytatódnak az NB I-es női bajnokság küzdelmei. A Tarr KSC Szekszárd szombat este a Vasas Akadémiát fogadja.

Rónai Gábor

Nikola Dudasová újra megsérült, így a Vasas ellen nem léphet pályára

Fotó: Koncz Márton

Nehéz szériát kezd a fővárosiak elleni összecsapással Djokics Zseljko csapata, amely hazai pályán sorra vívja majd a rangadókat. A nemzetközi kupában a továbbjutásért meccsel majd a spanyol Movistar Estudiantesszel és az olasz Dinamo Sassarival, a magyar élvonalban pedig a címvédő Sopron Basketet fogadja.

„Nincsenek jó híreim, Nikola Dudasová újra megsérült – mondta érdeklődésünkre Szabó Noémi szakmai és sportigazgató, hozzátéve, hogy a szlovák irányító a válogatottjától visszatérve már Szekszárdon sérült meg újra. – Sajnos a régebb óta hiányzóink sérülései súlyosabbnak bizonyultak, Ana Vojtulekre és Miklós Melindára továbbra sem számíthatunk, némi öröm az ürömben, hogy Szücs Gréta viszont felépült, így ő játszhat”. 

Szabó Noémi hozzátette, a fiatal magasember visszatérésével jobb helyzetben lesznek a négyes és az ötös poszton, ahol az amerikai Jacinta Monroe-nak és Krnjics Szárának az elmúlt meccseken 30-40 perceket kellett játszaniuk, pedig nem így számoltak a két rutinos kosarassal. 

Ami pedig a Vasas elleni bajnokit illeti, a szakmai és sportigazgató azt mondta, az elmúlt napokban igyekeztek rendezni a soraikat, s reméli, hogy egy magabiztos győzelemmel tudják majd kiszolgálni lelkes közönségüket. 

Tippmix Női NB I, az 5. fordulóban
Tarr KSC Szekszárd–Vasas Akadémia 
Szekszárdi Sportközpont, szombat, 18 óra 
Vezeti: Farkas G., Földesi Á., Jankovics V. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!