Cselgáncs

2023.11.02. 17:45

Pupp Réka belga, Gercsák Szabina grúz ellenféllel kezd az Európa-bajnokságon

Tizenegy magyarral kezdődik pénteken a franciaországi Montpellier-ben az Európa-bajnokság, ahol Pupp Réka és Gercsák Szabina személyében az Atomerőmű SE két kiválóságának is szoríthatunk.

Berg Sándor

Pupp Réka (kékben) verhető ellenféllel került szembe

Forrás: IJF

Negyvenhat ország közel négyszáz dzsúdósa vesz részt a franciaországi Montpellier-ben péntektől vasárnapig tartó Európa-bajnokságon, ahol hosszú idő után vehetnek részt egyszerre az ukrán, az orosz és a fehérorosz sportolók, utóbbiak azonban a háborús helyzet miatt a nemzetközi szövetség égisze alatt versenyeznek.

A magyar keretet tizenegy cselgáncsozó alkotja, a férfiaknál mind a hét súlycsoportban indul egy, a nőknél viszont csak 52, 63 és 70 kilogrammban. A „könnyebbeknél” ott lesz az Atomerőmű SE kiválósága, Pupp Réka, aki idén világbajnoki ötödik lett Dohában, a párizsi Grand Slamen ezüst-, Üzbegisztánban, Törökországban, Mongóliában és Azerbajdzsánban Grand Slam-bronzérmet nyert. Az 52 kilósak világranglistáján 5. helyen álló paksi dzsúdós kiemeltként érkezett Montpellier-be, így az első fordulóban nem kell tatamira lépnie. A második körben a belga Amber Ryheul vár rá, akit az eddigi egyetlen alkalommal, amikor találkoztak (még 2021-ben) legyőzött. 

A paksiak másik indulója, Gercsák Szabina (28. a világranglistán) is a második fordulóban kapcsolódik be 70 kilósak küzdelmébe, ahol a grúzok fiataljával, Mariam Tchanturiával csap össze. A közel hetven hellyel hátrébb rangsorolt rivális ellen esélyesként lép szőnyegre Gercsák, a folytatásban viszont komoly ellenfelekkel nézhet szembe.

Pupp Réka pénteken, Gercsák Szabina szombaton mérkőzik, a selejtezők 10 órakor, az érmes mérkőzések és a döntők 16 órakor kezdődnek. A péntek délutáni programot az M4 Sport 16.35 órától élőben közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!