Kosárlabda

2023.11.08. 14:37

Rárúgták az ajtót a dombóvári tehetségek idén az élvonalra

A Dombóvári Kosársuli KE csapatában nevelkedett Reizinger Máté és Halmai Dániel is a férfi NB I/A-s bajnokság legjobb fiataljai között szerepel az első öt forduló statisztikái szerint.

Teol.hu

Az első öt fordulóban Reizinger Máté volt az élvonal legjobb U20-as játékosa

Forrás: MKOSZ

A húsz éven aluliak teljesítményét vizsgálta az első öt fordulót figyelembe véve az utánpótlássport.hu. A cikk szerint az eddigiekben kétségkívül Reizinger Máté okozta a legnagyobb meglepetést. A Budapest Honvéd 18 éves hátvédje az előző évadban mindössze öt alkalommal lépett pályára a felnőtt első osztály alapszakaszában, ezt a mérkőzésszámot ezúttal már a bajnokság első hónapjában elérte, teljesítményben pedig jócskán túlszárnyalta a korábbiakat, írja a portál.

A dombóvári nevelésű fiatal a Kecskemét 79–67-es legyőzéséből 12 ponttal, 4 lepattanóval és 1 gólpasszal, összességében 18-as VAL-mutatóval vette ki a részét, valamint a Szedeák elleni siker alkalmával is 8 ponttal és 2 szerzett labdával jelentkezett. Átlagosan 17,8 percet tölt a pályán a piros-fehéreknél, ez idő alatt 5 pontot, 2,8 lepattanót és 7,8-as teljesítményindexet jegyzett átlagosan. A portál megjegyzi, ha így folytatja, akár az U20-as válogatottban is meghatározó szerepben számíthatnak rá.

Halmai Dániel jó teljesítménnyel hálálja meg az egyre több játékpercet
Fotó: Lang Róbert

A top 5-ös lista negyedik helyén áll a szintén dombóvári nevelésű Halmai Dániel, aki a Kaposvár csapatánál bontogatja szárnyait. A 2004-es születésű irányító az előző idényben huszonegy alapszakasz mérkőzésen kapott bizonyítási lehetőséget, idén viszont egyre nagyobb szerephez jut a somogyiaknál. Ezt pedig még jobb produkcióval hálálja meg: számszerűen 3,5 pontos és 5,5-ös VAL-os átlaggal, illetve 80 százalékos dobóhátékonysággal mezőnyből.

A Budapest Honvéd és a Kaposvár is két győzelemmel és négy vereséggel áll, a fővárosiak a Körmendet, a somogyiak a Zalaegerszeget látják vendégül szombaton. A Dombóvár neveltjei november 25-én nézhetnek egymással farkasszemet a Kaposvár Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!