Kosárlabda

2023.11.09. 11:22

Újabb amerikai légióst igazolt a sereghajtó Atomerőmű SE

Kassim Nicholson személyében újabb tengerentúli játékost szerződtetett a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban jelenleg sereghajtó Atomerőmű SE. Az amerikai hétvégén a DEAC ellen mutatkozhat be a paksiaknál.

Teol.hu

Kassim Nicholson (labdával) az Atomerőmű SE hetedik légiósa

Fotó: Gémes Sándor

A hármas és négyes posztos bevethető 24 éves játékos a Tennessee State University színeiben szerepelt az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA), majd újoncként a szabadkai Spartakban kezdte el bontogatni a szárnyait. Kassim Nicholsonnak nem lesz idegen a magyar légkor, hiszen idén januárban a Naturtex-SZTE Szedeák csapatánál pattogtatott és 20 mérkőzésen 17,2 pontot, 8,5 lepattanót és 6,2 gólpasszt átlagolt. 

A paksi klub megjegyzi, a bedobó-erőcsatár a kötelező orvosi vizsgálatok után reményeik szerint a mai napon (csütörtökön) már edzésbe áll, a vezetőség pedig azon dolgozik, hogy a szombati DEAC elleni bajnokin már pályára tudjon lépni.

Kassim Nicholson a hetedik légiósa az ASE-nek és az ötödik amerikaija, a továbbra is sérült grúz Duda Sanadze és a szlovák Mario Ihring mellett Derrick Woods, Mailek White, Keith Wright Jr. és a szezon közben igazolt Darrin Govens alkotja a magyar mag mellett a keretet, ám utóbbi neve sem a szövetség, sem pedig az Atomerőmű SE hivatalos oldalán nem szerepel már.

Az Atomerőmű SE története legrosszabb szezonkezdetét produkálta, az első hat bajnokiját kivétel nélkül elveszítette, ami nem maradt következmények nélkül. Csirke Ferenc vezetőedzőt négy vereség után menesztették, de a helyére érkező szlovén Sebastjan Krasoveccel sem sikerült még megszerezniük első sikerüket. Legutóbb pedig Gyebrovszki Ádám erőnléti edző is távozott, helyét a Sopron női és férficsapatánál is dolgozó Szegedi Róbert vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!