Kerékpársport

2023.12.03. 08:45

A debreceni sártengerből is elhoztak egy érmet a Mármarosi testvérek

Nem maradtak érem nélkül az MKSZ Cyclo-Cross Magyar Kupa sorozat Debreceni Velo Parkban megrendezett versenyén sem a Szekszárdi Sportközpont fiataljai.

Teol.hu

Fotó: Vigh Attila

Mint arról a közösségi oldalon beszámolnak, először Mármarosi Manuel indult a természetes és a mesterséges akadályokkal teletűzdelt meredek rövid emelkedőkkel tarkított, technikás, sáros körpályán. Egy nem túl erős a rajtolás után egyre bátrabban megtámadva a meredélyeket, jó állóképességének köszönhetően az ötödik helyet tudta megszerezni.

Ezután Mármarosi Marcell és Mármarosi Alexa egy közös mezőnyben rajtolt, ahol még technikásabb emelkedőkkel, kanyarokkal nehezített részeket is le kellett küzdeniük az indulóknak és a sár is egyre nagyobb lett. A pálya bejáráshoz képest az előző futamok sokat rontottak a pálya minőségén és ezért sok helyen csak a kerékpárt tolva lehetett teljesíteni az emelkedőket és rézsűket. Mindketten jól rajtoltak. Marcell az egyenletes jó erőbeosztásának köszönhetően az erős fiú mezőnyben tizenötödik helyezést ért el.

A verseny harmadában a nagy tolakodásban hátulról nagy sebességgel belerohantak Alexa vádlijába, ami később sűrű görcsöket okozott neki, főleg a felfutásoknál. Nagy akaraterejének köszönhetően viszont bronzérmes helyen kitartott a célig, ahonnan már sajnos kézben kellett elvinni..

Cyclo-Cross Magyar Kupa versenysorozat 3. forduló, Debrecen
U13 (3 kiskör): 5. Mármarosi Manuel. WU17 (3 nagykör): 3. Mármarosi Alexa. U15 (3 nagykör): 15. Mármarosi Marcell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!