OTP Bank Liga

2023.12.15. 18:00

A Paksnál csak szombati ellenfele, a Fehérvár van jobb formában

A két legjobb formában lévő gárda összecsapása vezeti fel az utolsó őszi fordulót az OTP Bank Ligában, ahol a Paksi FC szombaton 12.30 órakor a Fehérvár FC vendégeként lép pályára.

Berg Sándor

Papp Kristóf jó szájízzel zárná az őszi szezont Fehérváron

Fotó: Árvai Károly

Kijár mostanában az ünneplésből a Fehérvári úton. Bognár György csapata egy hete ötgólos mérkőzésen győzte le a címvédő Ferencvárost, az a találkozó egyben a klub 550. mérkőzése volt az élvonalban. A címvédő elleni sikerükkel biztosan a tabella élén mennek pihenőre az atomvárosiak, de egy nyugodtabb tavaszi rajthoz Székesfehérvárról is három ponttal kellene távozniuk. Ez nem tűnik egyszerűen, mert Bartosz Grzelak alatt magához tért a Fejér vármegyei gárda.

Utolsó hat mérkőzésén öt győzelmet (DVTK 4–0, Újpest 2–1, Ferencváros 1–0, Puskás Akadémia 3–1, Mezőkövesd 2–0) és egy döntetlent (Kecskemét 3–3) jegyzett a Fehérvár, amivel egészen a tabella harmadik helyére repült. A Paks sem lehet elégedetlen, amely legutóbbi három bajnokiját megnyerte a Diósgyőr (4–1), az Újpest (2–1) és a Ferencváros ellen.

Az utolsó tíz bajnoki találkozót figyelembe véve viszont mindkét csapat 23-23 pontot gyűjtött be, így szombaton ebédidőben az NB I két legjobb formában lévő csapata feszül egymásnak.

Ami nehézséget jelent mind a svéd, mind pedig Bognár György vezetőedzőnek, az a maródiak listája. A hazaiaknál Kalmár Zsolt és Nikola Serafimov nem léphet pályára, míg paksi oldalon Vas Gábor, Silye Erik és Windecker József sérülés, Kinyik Ákos öt sárga lap utáni eltiltása miatt hagyja ki a találkozót.

„Hasonlóan nehéz mérkőzést várok, mint egy hete a Ferencváros ellen. A Vidi elkapta a fonalat, rendkívül jó formában van, hat bajnoki óta veretlen. Ráadásul idegenben játszunk, ebédidőben, ami nem a legoptimálisabb kezdés, de Újpesten hasonló volt a helyzet pár fordulóval korábban. Szeretnénk pontot, pontokat szerezni Székesfehérváron, meglátjuk, mi sül ki belőle. Jó lenne, ha nem rossz szájízzel mennénk pihenőre” – fogalmazott lapunknak Papp Kristóf, a paksiak középpályása, aki egyetlen bajnokit sem hagyott ki az ősszel.

OTP Bank Liga, 17. forduló
Fehérvár FC–Paksi FC
Székesfehérvári Sóstói Stadion, szombat, 12.30 óra. Tv: M4 Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!