Kötélugrás

2023.12.17. 10:30

A sportág dombóvári elindítója előtt mutatták meg tudásukat a fiatalok

Harminc éve rendezték az első versenyt, így a mostanival egyfajta jubileumot is ünnepeltek.

Teol.hu

Hetedik alkalommal rendezte meg a Jumpers DKSE az Amatőr és Profi Karácsonyi Kötélugró Kupát a Szuhay Sportcentrumban. Az ugrókötelezést Dombóváron megindító Gergely Aranka is megtisztelte jelenlétével az eseményt, és elmondta, hogy idén van 30 éve , hogy az első versenyre elvitte az akkori ugróköteleseket. Így egyfajta jubileumi verseny is volt ez Dombóvár számára.

Tizenegy település nyolcvan versenyzője érkezett a megmérettetésre, a nevezők között volt a Szalánta KSE, a Tamási, a Kispest SE, a Bp. Hoppers, a Csikóstőttős, a Pozsony, a Mórahalom, a Jump for fun, a Dombóvár, az Ugráncsok, valamint a Jumpers DKSE. „Az ismerős versenyzők mellett örömmel fogadtunk és ismertünk meg újakat is, bízunk benne, hogy a későbbiekben tovább mélyítjük majd a kialakított jó viszonyt” – írták a Facebook-on.

„Két kategóriában (amatőr, profi) , 6 korcsoportban, összesen 8 versenyszámban mérhették össze tudásukat a versenyzők. Nagy küzdéseket, óriási szurkolásokat láthattunk, valamint nagy tapsokat hallhattunk, amivel jutalmazták a szurkolók a végrehajtott versenyszámokat. Nagyon jó hangulatban, pörgősen telt a nap, melynek a végén mindenki átvehette a jutalmát. Üres kézzel senki sem távozott, hiszen garantált karácsonyi érmet és egy ajándékcsomagot minden résztvevő kapott. De természetesen az egyes versenyszámok dobogósai érem, a korcsoportok nélküli összesítésben serleg jutalmazásban részesültek” – összegeztek.

A Jumpers DKSE eredményei
Aranyérmesek: Fónai Rebeka (8), Lép Dóra (5 arany), Szabó Emília (5), Zircher Kitti (4), Ruszev Ramóna (2), Filotás Zsófia (2), Filotás Petra (2). 
Ezüstérmesek: Fridrich Panka (8), Császár Emília (6), Filotás Zsófia (6), Gábor Milla (4), Ruszev Ramóna (2), Ördög Frida, Filotás Petra, Zircher Kitti. 
Bronzérmesek: Balogh Veronika (7), Ruszev Ramóna (3), Filotás Petra (3), Kriszt Debóra (2), Máté Míra (2), Agócs Vanda, Császár Emília, Szabó Emília.

Korcsoportok és nemek nélküli összesítésben, azaz az All Over-ben a profiknál 2. helyezett lett Fónai Rebeka, 3. helyezett pedig Filotás Zsófia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!