Átigazolás

2023.12.06. 09:48

Az UTE-ben folytatja a bonyhádi kötődésű világbajnok kenus

A többszörös ifjúsági világbajnok, felnőtt világbajnoki ezüstérmes Opavszky Rékával erősített az UTE. A bonyhádi felmenőkkel rendelkező fiatal kenus hosszútávú szerződést kötött a klubbal.

Berg Sándor

Opavszky Réka (balra) az UTE-ben folytatja pályafutását

Forrás: MKKSZ

A sződligeti Pacs-Pacs SE színeiben sikert sikerre halmozott az utánpótlás világversenyeken a bonyhádi kötődésű Opavszky Réka, ezt a jövőben az Újpesti Torna Egylet címere alatt folytathatja.

„Réka egy nagy fogás nekünk, régóta tárgyalásban álltunk vele, örülök, hogy végül nekünk sikerült leigazolnunk – nyilatkozta az újpesti klub oldalán Doma Gergő, az UTE szakosztályvezetője. – Rendkívül rutinos kenus, pedig még csak 20 éves, sok korosztályos és néhány felnőtt világversenyen is szerepelt már, mindkét olimpia számban lehet keresnivalója a következő években a hazai és a nemzetközi mezőnyben.”

A többszörös ifjúsági, idén már U23-as korosztályban világ- és Európa-bajnoki címet szerző kenus 2028-ig kötelezte el magát a fővárosi lila-fehér klubhoz, vagyis ha kijut az öt év múlva esedékes Los Angeles-i olimpiára, ott is újpesti kenusként szerepelhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!