Hideg merülés

2023.12.27. 20:30

Halász Gáborék idén is megmártóztak a jéghideg Csörge-tóban

Harmadszor mártózott meg a Csörge-tóban az év utolsó szerdáján Halász Gábor. A manapság légzésmódszer-instruktorként is dolgozó egykori ökölvívó hagyománnyá vált merüléséhez idén többen is csatlakoztak.

Berg Sándor

Halász Gáborhoz (balról a második) idén többen is csatlakoztak a Csörge-tavi fürdőzéshez

Fotó: Mártonfai Dénes

Szerencsés időjárást fogott ki az UNIO Box Team tavaly visszavonult bunyósa, a hőmérő higanyszála szerda kora délután 12 Celsius-fokig kúszott fel, ami nemcsak a szervezőt, de jó néhány barátját is kicsalogatta a Szekszárd határában található tóhoz. Közülük öt bátor férfi és négy náluk is bátrabb hölgy mártózott meg a mindössze 5,3 fokos vízben.

Voltak, akik csak a lábuk szárát tették bele a korábban szebb körülményeket is látott tó vizébe, de Halász Gáborhoz többen is csatlakoztak, akik megmártóztak és úsztak is benne.

– Három és fél éve kezdtem el foglalkozni a légzéstechnikával, azt követte a hideg merülés, ez a két dolog jól kiegészíti egymást. Rengeteg pozitív hatással jár, sok hormon termelődik ezáltal, és ha ehhez a stresszhez hozzászokik az ember, akkor mindennel szemben ellenállóbb lesz – mondta a pár perces mártózás után lapunknak Halász Gábor, aki erre 2021-ben még egyedül vállalkozott, tavaly már társa is akadt, idén pedig közel negyvenen voltak kíváncsiak a produkcióra.

– Az évek alatt társultak hozzám a barátaim, örülök, hogy ezúttal ennyi kíváncsi tekintet fürkészett bennünket a partról. Bízom benne, hogy a nézőkből később társak lesznek – fogalmazott az egykori bunyós, hozzátéve, nemcsak a Csörge-tóban, de Szálkán és januárban Gerjenben is hasonló akcióra lehet tőlük számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!