Ünnepség

2023.12.01. 20:11

Legjobbjait díjazta hagyományos év végi sportgáláján a Bátaszék SE – galériával!

Nyolc sportolót díjaztak a Bátaszék SE hagyományos év végi gáláján. Három karatéka, három futballista, egy kosárlabdázó és egy úszó érdemelte ki az elismerést.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornel

A korábbi évek emelkedett hangulata, és a visszajelzések indokolttá teszik, hogy a BSE évről évre kitüntetett figyelmet fordítson sportolóira, támogatóira, sportvezetőire és segítőire, kezdte beszédét Nagy Ákos, a BSE elnöke.

„Azt gondolom, bizonyos szempontból nem könnyű ma eredményes sportolónak, sportvezetőnek lenni, erre a kijelentésemre a 2023-as esztendő is ráerősített” – fogalmazott a klubvezető, aki a sok-kevés ellentétpárra építette fel ünnepi beszédét. 

Nagy Ákos, a BSE elnöke. Fotó: Makovics Kornél

Mint kiemelte, ami olykor sok egy intézménynek (egy gyermek hiányzása), egy sportolónak (az edzések száma) vagy egy támogatónak (a szponzoráció mértéke), az kevés egy sportvezetőnek, egy edzőnek, aki mindig többet és többet (edzést, versenyt) akar versenyzőinek, illetőleg klubjának (érmeket, helyezéseket), városának. 

„Ezen ellentétek, konfliktusok és viták mentén haladunk akár egy kötéltáncos, de közben olyan dolgok történnek velünk, ami mindent felülír. Egy gyerek megölel bennünket, egy szülő elismerő szavakkal illet, a szakma valamiféle pozitív visszacsatolást ad a munkánkról, díajakat veszünk át és pillanatokon belül elkezdünk más szemüvegen keresztül látni, értékelni” – húzta alá.

A jó eredmény, a kiemelkedő eredmény büszkeség a városnak, a klubnak, a sportolónak, a felkészítőnek, a szülőnek, hangsúlyozta dr. Bozsolik Róbert polgármester. „Minden település, ahol ilyen aktív sportélet zajlik, mint Bátaszéken, örül annak, hogy az egyesületekbe, a sportolókba befektetett energia, munka, pénz eredményekben is megjelenik” – hangoztatta a városvezető. 

A polgármester gratulált az idén negyven éves karate szakosztály eredményeihez, büszkén kihangsúlyozva, hogy a BSE a sportági palettán ma az egyik legkiemelkedőbb klubnak számít, mind a szakmai munkát, mind pedig az eredményességet tekintve. Hozzátette: nem gondolta volna, hogy a 2022-es eredményeket überelni tudják, de sikerült nekik, s emiatt gratulál nekik. 

Dr.Bozsolik Róbert polgármester. Fotó: Makovics Kornél

„Hálás vagyok a sportolóknak és kitartást kívánok a sportvezetőknek” – zárta beszédét, hozzátéve, hogy reméli még hosszú évekig szállítják a jó eredményeket, s viszik el messze földre Bátaszék város és a bátaszéki sport jó hírét. 

A szakosztályi díjazottak: Pesti Ábel (karate), Sümegi Botond (kosárlabda), Szabó Milán (úszás), Péter Olivér (labdarúgás).

A BSE díjazottjai, gyermek korosztály: Magos Márk (labdarúgás), serdülő korosztály: Vörös Botond (karate), ifjúsági korosztály: Hefner Zsófia (karate), felnőtt korosztály: ifj. Buzás Attila (labdarúgás).

Bátaszék sportjáért végzett munkássága elismeréseként BSE-különdíjat vehetett át Bognár Jenő, nyugalmazott polgármester, aki 27 éven keresztül volt a város első embere. 

A gálán edzők, egyesületi munkatársak is jutalmat vehettek át egész éves munkájuk elismeréseként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!