Kosárlabda

2023.12.26. 08:15

Reizinger, Géringer és Halmai az NB I legjobb U20-as fiataljai között az ősszel

Uralják a Tolna vármegyei fiatal kosárlabdázók a férfi élvonalbeli bajnokság U20-as ranglistáját, a legjobb ötbe a dombóvári Reizinger Máté és Halmai Dávid, valamint a paksi Géringer Gergő került be az Utánpótlássport portálon.

Teol.hu

Géringer Gergő átlagolja a legtöbb pontot, illetve legmagasabb teljesítményindexet az U20-as fiatalok között

Fotó: Molnár Gyula

Tizenhárom forduló elteltével a feléhez ért a férfi felnőttélvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakasza. Ennek apropóján az Utánpótlássport sorra vette, hogy az ősszel az utánpótláskorú (U20-as) játékosok közül kik teljesítettek a legjobban.

A portál listájának élén a Budapest Honvédban szereplő Reizinger Máté végzett, aki „kétségkívül a legnagyobb meglepetést okozta teljesítményével”. A dombóvári nevelésű 19 éves tehetség második felnőtt első osztályú évadában már kétszer is elérte a tíz pontot: a Kecskemét legyőzéséből 12 ponttal és 18-as VAL-mutatóval vette ki a részét, majd a Kaposvár otthonában 11 pontot jegyzett. A teljesítményindexe egyébként már négy alkalommal is túllépte a két számjegyűt. A hátvéd egyik legnagyobb erőssége, hogy jól, 38 százalékkal dobja a triplákat. Tizenhárom meccsen 16,3 játékperc alatt 4,2 pontot és 1,9 lepattanót átlagolt.

A lista harmadik helyét foglalja el Géringer Gergő, miután az elmúlt hetekben szinte a semmiből bukkant fel Pakson, és jut rendszeres játéklehetőséghez, amelyet pedig – az eddig hat bajnokin – igyekszik meghálálni. A 2005-ös születésű éves bedobó nemrég a Szeged elleni győztes meccsen 10 ponttal, 6 lepattanóval, 3 gólpasszal és 1 szerzett labdával vétette észre magát, majd egy hétre rá az Oroszlánynak is behintett két triplát, így akkor 8 ponttal és 4 pattanóval végzett, 10-es VAL-mutató mellett. Az utánpótláskorúak közül az eddigiekben Géringer átlagolja a legtöbb pontot (szám szerint 4,8-at), illetve legmagasabb teljesítményindexet is (6,8).

Épphogy lecsúszott a dobogóról Halmai Dániel, aki bár viszonylag kevés dobást vállal (hozzávetőleg kettőt meccsenként), de azokat remek hatékonysággal értékesíti: 61 százalékkal dob a mezőnyből. A kaposváriak 19 esztendős irányítója a többi fiatalhoz képest csak 9,1 percet tölt a pályán, ez idő alatt 3,5 pontot jegyez. A Kecskemét elleni volt a legjobb meccse, amelyen 7 pontot és 13-as VAL-t ért el a dombóvári kötődésű tehetség.

Érdekesség, hogy az NB I-ben e három játékos csapatai foglalják el az utolsó pozíciókat a tabellán: a Kaposvár a 12., az Atomerőmű SE a 13., a Budapest Honvéd pedig a 14. helyen áll egyaránt négy győzelemmel és kilenc vereséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!