Elismerés

2023.12.22. 19:30

Sportgálán díjazták a tehetséges dombóvári fiatalokat – képgalériával

Az idén első alkalommal megrendezett sportgála keretében harmincöt tehetséges sportolót jutalmaztak.

Teol.hu

A Dombóvári Sportszövetség és Dombóvár Város Önkormányzatának közös célja, hogy minden utánpótlásnevelésben aktív dombóvári szervezetben kiemelje azokat a sportolókat, akik helyben, közösségükben példaként kiemelhetőek, a fiatalabb generációknak és kortársaiknak példát mutatnak hozzáállásban, kitartásban, küzdeni akarásban. Már harmadik éve teszi meg ezt a fontos lépést év végén a város vezetése a sportszervezetekkel egyetértésben – ezúttal egy gála keretében szólították színpadra a fiatalokat. 

Pintér Szilárd polgármester kiemelte köszöntőjében, hogy Dombóváron az eredményes utánpótlásnevelés évtizedek óta kiemelkedő, a tehetséges gyermekek szorgalma, kitartása mellett óriási szükség van a szakmailag kiváló edzőkre és sportvezetőkre, valamint a szülők, a család támogatására. A gratuláció nekik is szól.

Szabó Csaba ünnepi beszédében Dombóvár kiemelkedő sportolóinak példáin keresztül – Mándli Imre, Buzánszky Jenő, Rózsa Norbert, Halmai Petra és Vindics-Tóth Lili Anna olimpikonok – hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg is számos tehetség dolgozik az edzéseken és megvan az esély arra, hogy nem csak a jelenben, hanem a jövőben is tapsolhatunk majd dombóvári sikereknek. 

Rámutatott arra, hogy soha nem volt még hasonló városvezetés, hiszen példaértékű az a támogatás, együttműködés, amelyet az elmúlt időszakban a sportszervezetek, edzők, sportvezetők és az intézmények kapnak.

Kilenc egyesületből hívták a színpadra a díjazottakat:

Mátrai Benedek (Dombóvári Asztalitenisz Egyesület) Horváth Eszter, Horváth Dóra, Szaka Szabolcs, Reizinger Anna (Dombóvári Sportiskola Egyesület), Kertész Gábor, Barabás Soma Elek (Dombóvári Focisuli Egyesület), Szente Csongor (Dombó-Dog Centrum Kutyás Sport Egyesület), Kovács Adriána, Szabó Dorottya, Lakatos Lukács, Ács Zsombor, Szőcs Patrik, Ruzsicska Kristóf, Gulyás Félix, Baranyai Ármin, Gulyás Szonja (Dombóvári Karatesuli Egyesület), Szabó Emília, Fónai Rebeka, Filotás Zsófia, Filotás Petra, Fridrich Panka, Kertész Hajnalka, Wirth Daniella (Jumpers Dombóvári Kötélugró Sportegyesület), Lakatos-Lamm Bence, Szőke Hédi (Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület), Börcsök Annabella, Palánki Sára, Domonkos Zsófia (Dombóvári Judo Klub), Pataki Gergő, Csomor Péter, Vinczellér Nándor, Halmai Zsombor, Ruppert Dominik, Fenyvesi Merse (Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesület).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!