Teremfoci

2023.12.31. 12:14

Sztárok a pályán, sztárok a lelátón – ilyen volt az idei Fenyő Kupa (képgalériákkal)

Nem mondjuk, hogy a legjobb volt, amióta él a torna, de biztosan ott van a legjobbak között az idei Fenyő Kupa.

Rónai Gábor

A Palermo V&Periko 2022 után 2023-ban is első tudott lenni a tornán

Fotó: Denes Martonfai

Még Tornyi Barnabás is eljött a Fenyő Kupára szurkolni. A Miamiban élő szakember Szekszárdon kezdte edzői karrierjét, az NB I-ben ült a Honvéd, a Vasas, a Tatabánya, a Győr, a Zalaegerszeg, a Dunaújváros, a Siófok és a Diósgyőr kispadján is. Utóbbi volt az eddigi utolsó magyar csapata, nem csoda, hogy kedélyesen elbeszélgetett Buzás Attilával, a DVTK egykori karmesterével. 

A Bátaszék SE edzője nemcsak nézője, hanem aktív résztvevője is volt a kupának, amelyet csapatával, a Welorex-szel megnyert az amatőröknél. Jó kis csapattal, hogy mást ne mondjunk, ott volt köztük Máté Csaba, a Ferencváros korábbi vezetőedzője, az NB I-ben négyszeres bajnok paksi ikon, Éger László, de Nagy Sándor, Bozsér György vagy a 700 gólos Böde Pista is szerelést húzott. Az amatőr fináléban a Welorex a God Cart verte meg, amely szintén nem állt fel rosszul, tíz évvel ezelőtt mindannyian játszottak – és nem is rosszul! – a Dienes Pál dirigálta bátaszéki megye egyes gárdában. 

A szakemberrel jókat nosztalgiáztunk a lelátón, előjött a szép bátaszéki időszak mellett a Szekszárdi UFC ötven meccsből álló veretlenségi sorozata, a bajnok ezüstérem, s a Tatabánya elleni Magyar Kupa negyeddöntő, amelyet 5000 (!) néző előtt játszottak a vármegyeszékhelyen, s amelyet csak tizenegyesrúgások után tudott megnyerni a Bányász. De előjöttek a szép szentgyörgyi emlékek is, a bagi Szabad Föld Kupa-meccs, vagy a szintén a Welorexet erősítő Radics Attila fémjelezte gárda, amely végigverte a megyét. 

Jó kis döntő lett az amatőr finálé, amelyen Nagy Sándor szerzett vezetést, de aztán Csikós Gergő kiegyenlített, végül Bozsér György vágta be a meccset lezáró gólt, s ültette fel a trónra a Welorexet 2017 után ismét a Fenyő Kupán. A Gold Car-nak nem jött össze így a címvédés, de azt bátran ki lehet jelenteni, hogy a sikeres profi évek (hat elsőség) után az amatőröknél először tavaly induló gárda sokszor fog még döntőzni, és nyerni itt, a tornán. 

A harmadik helyet a Sióagárdi Mozi Bár nyerte meg, a negyedik hely pedig a Heló FC-é lett. A torna végén kiderült, hogy az amatőr osztály legjobb mezőnyjátékosának Simon Györgyöt, az agárdiak futballistáját választották, a legjobb kapus Máté Roland, a győztes Welorex kapusa lett, a gólkirályi címet pedig Deli Balázs, a Welorex focistája nyerte el 11 góllal. A legjobb bátaszéki játékosnak járó különdíjat Csikós Gergő (Gold Car) kapta. 

A profik fináléja nem azt a nagy csatát hozta, amit előzetesen várni lehetett, a torna meglepetéscsapataként egészen a fináléig menetelő Szésza 2020 Kft. nem tudta megnehezíteni a Palermo dolgát, amely mindkét félidőben két gólt vágott be ellenfelének. Előbb Deli Dániel fejelt a földön fekve (!) a kapuba, aztán Arena Ármin vágott be egy passzt a hosszúba. A második félidőben pedig Calka Norbert és Major Péter volt eredményes, így a Palermo, amely a V&Periko támogatásával indult, 2022 után 2023-ban is nyerni tudott, és immáron negyedik elsőségét ünnepelhette. 

A bronzmeccsen a Welorex Böde Dániel két góljával múlta felül a nagyot küzdő Crystal-t. A duplázó Böde nyerte el 9 góllal a profi osztály legjobb góllövőjének járó elismerést, a torna legjobb kapus Klézl Tamás (Palermo) lett, a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Keresztes Noelt, a Szésza futballistáját találták a csapatvezetők és a szakmai zsűri. A legjobb bátaszéki játékos díját Csipak Bálint (Crystal) kapta. 

A különdíjakat dr. Bozsolik Róbert polgármester, Nagy Ákos a BSE elnöke, Lerch Béla a BSE elnökségi tagja valamint a labdarúgó szakosztály részéről Gerencsér János és Máté Gábor adták át. A mesterlövészeket a korábbi gólkirály, Kollár Sándor – akiről karácsonykor írtunk – ajándékozta meg egy általa készített festménnyel. 

Eredmények. Amatőrök. Bronzmérkőzés. Mozibár Sióagárd–Heló FC 2–1. Döntő: Welorex SSC–Gold Car 2–1 (1–1). Gól: Nagy S., Bozsér, illetve Csikós G. Profik. Bronzmérkőzés. Welorex SSC–Crystal 2–1. Döntő: Palermo V&Periko–Szésza 2020 Kft. 4–0 (2–0). Gól: Deli D., Arena Á., Calka N., Major P.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!