Kosárlabda

2024.01.12. 08:15

A listavezető után a sereghajtót látják vendégül az Atomerőmű SE fiataljai

A férfi NB I/B Zöld csoportjában utolsó helyen álló Százhalombatta ellen szerezheti meg idei első sikerét ma este az Atomerőmű SE U23.

Berg Sándor

Heimann Gergőék a sereghajtó Százhalombattát fogadják

Fotó: Molnár Gyula

Vereséggel kezdte a 2024-es esztendőt Morgen Frigyes együttese, amely múlt héten szoros mérkőzésen maradt alul a listavezető Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával szemben (81–85). A paksi fiatalok ezúttal is hazai pályán meccselnek, azonban most a tabella aljáról az elsővel. A Százhalombatta eddig mindössze két győzelmet tudott felmutatni tizenkét vereség mellett, az elsőt Nagykőrösön, legutóbb pedig december közepén az NKA Universitas Pécs második csapata ellen hazai környezetben.

Az atomvárosi fiatalok ezzel szemben már kilenc győzelmet ünnepelhettek (három győzelemből álló sorozat az említett székesfehérváriak ellen szakadt meg), igaz, ezek közül hatot idegenben. A Gesztenyés úton három siker mellett három vereséget könyvelhettek el.

A Pest vármegyeiek is fiatal kerettel vesznek részt a bajnokságban, közülük a 2000-es születésű irányító, Csík Richárd hozza a legjobb teljesítményátlagot: 17,5 pontja, 5 lepattanója és 3,3 gólpassza 22,2 VAL-értéket jelent.A paksiaknál négyen érik el a két számjegyű pontátlagot, Kékesi 14,2, Géringer Gergő 13,7, Heimann Gergő 13,2, míg Pajor Dávid 10 pontot jegyez, a legjobb VAL-indexszel (17) viszont Sövegjártó Ábel rendelkezik, aki 8,8 pontot, 7,9 lepattanót és 2,2 asszisztot átlagolt eddig a bajnokságban.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, 15. forduló
Atomerőmű SE U23–Százhalombattai KSE
Paks, ASE-csarnok, péntek, 19 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!