Női futsal

2024.01.14. 13:00

A Tolna-Mözs szájából a végén kiénekelte a két értékes bajnoki pontot a DEAC

Hiába vezetett a második félidő elején két góllal a 2F-Bau Tolna-Mözs, a női futsal NB I hétvégi rangadójának végén mégis a címvédő és listavezető DEAC ünnepelhetett.

Berg Sándor

Bajcsy Krisztina szerezte a tolna-mözsiek második gólját

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

A közelmúltban többször is borsot tudott törni a debreceniek orra alá a Tolna-Mözs, amely az előző idény alapszakaszában és az elődöntőben is le tudta győzni a magyar mezőnyben az elmúlt években egyeduralkodónak számító DEAC-ot. 

Úgy tűnt, hogy ismét meglepetést tud okozni Reveland Zoltán együttese, amely ugyan nem játszott fölényben, mégis az első félidő végén és a második elején, vagyis lélektanilag a legjobbkor vette be a vendégek kapuját. A hajdúságiak megmutatták, hogy miért az NB I kétszeres címvédői, mert kétgólos hátrányban sem omlottak össze, sőt. Három perc alatt egyenlítettek, a végén pedig a válogatott Fülöp Diána révén a győztes gólt is megszerezték.

Vereségével és a DVTK csepeli sikerével már hátrafelé kell tekintgetnie a harmadik helyen álló Tolna-Mözsnek, amelyet pontszámban beértek a miskolciak. Az alapszakaszból még nyolc forduló van vissza, Vámosi Georgináék január 20-án az utolsó előtti Csepel vendégei lesznek.

NB I, alapszakasz, 13. forduló
2F-Bau Tolna-Mözs–DEAC 2–3 (1–0)
Tolna, v.: Álló (Szabó P., Domokos L.)
Tolna-Mözs: Deczki – Bajcsy, Vámosi, Kiss G., Folk. Csere: Fekete, Wiesner, Ferencz F., Sajabó, Paranai, Nagy N., Krár. Vezetőedző: Reveland Zoltán
DEAC: Kopjári – Nagy A., Fülöp D., Hardon, Horváth V. Csere: Pozsgai, Tóth N., Üveges, Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien
Gólszerző: Nagy N. (17.), Bajcsy (21.), illetve Gajzágó (25.), Üveges (28.), Fülöp D. (39.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!