Labdarúgás

2024.01.25. 18:14

Elkészült a vármegyei I. osztályú focibajnokság sorsolása – rögtön rangadók a rajton

A szövetség irodájában csütörtökön délután elkészítették a Tolna vármegyei I. osztályú focibajnokság sorsolását.

Rónai Gábor

Már a nyitányon pikáns meccseket láthatnak a vármegyei I. osztályú focibajnokság találkozóira kilátogató drukkerek. Az MLSZ vármegyei irodájában csütörtökön elkészített sorsolás szerint a Nagymányoki SE a Bonyhád Völgység LC-t, a Mórágyi SE a Báaszék SE-t fogadja a nyitányon. Az ASE Paks Dombóváron kezdi meg a küzdelmeket, míg a Kakasd SE a Bölcskei SE-t látja vendégül.

A csapatok oda-visszavágós rendszerben küzdenek majd a pontokért és a helyezésekért. Az első forduló mérkőzéseit alig több mint egy hónap múlva, február 24-én és 25-én rendezik, az idény utolsó fordulóját pedig május 25-re írta ki a szövetség. Hétközi forduló nem lesz, minden kört hétvégenként rendeznek. A teljes menetrend elkészült, ami jövő héten kerül fel a szövetség adatbankjába. 

Mint ismert, Tolnában a kis csapatlétszám miatt ősszel úgynevezett kvalifikációs bajnokságot játszottak a csapatok. A hat korábbi első osztályú gárda mellett kilenc második ligás csapat volt érdekelt. Az első helyen a Bonyhád VLC végzett, megelőzve a Bátaszék SE-t és a Dombóvár FC-t. A Bölcskei SE lett a negyedik, a Kakasd SE az ötödik, a Nagymányoki SE a hatodik, az ASE Paks a hetedik, a Mórágyi SE pedig a nyolcadik. Ők alkotják tehát a vármegyei első osztály mezőnyét, míg a maradék hét csapat a második ligában csatázik. 

Nagy meglepetésre kicsúszott a vármegyei élvonalból az elmúlt négy évtizedben folyamatosan első osztályú Tevel Medosz SE, amely majd a Tengelici SE, a Tolna VFC, a Faddi SE, a Kisdorogi FC, az Aparhanti SE és a Bonyhád-Börzsöny SE társaságában csatázik majd az érmekért és a helyezésekért. A vármegyei II. osztály sorsolását a következő héten készíti el a szövetség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!