Cselgáncs

2024.01.27. 09:13

Ezüstéremmel kezdte a 2024-es évet a paksi Pupp Réka!

Döntőig jutott a portugáliai Grand Prix-n a paksi Pupp Réka, aki végül ezüstéremmel zárt az Odivelasban zajló versenyen.

Teol.hu

Nagyszerű teljesítménnyel kezdte a 2024-es évet az Atomerőmű SE olimpiai és világbajnoki ötödik, Európa-bajnoki bronzérmes dzsúdósa. 

Az 52 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Pupp a C-csoportban a portugál Maria Siderot, a holland Naomi Van Krevel, és az üzbég Sita Kadamboeva ellen is nyert, így elsőként végzett. Portugál ellenfelét két-két intés után vazarival múlta felül, a holland, az üzbég és a német testén pedig ipponal lépett át.

Az elődöntőben a német Mascha Ballhaus sem jelentett akadályt a paksiak klasszisának, aki így bejutott a fináléba, ahol a vb-ezüstérmes üzbég Dijora Keldijorovával csapott össze. A döntő sajnos nem tartott sokáig, hiszen 25 éves riválisa leszorította Puppot, aki nem tudott szabadulni, így második helyen zárta a portugáliai megmérettetést. A paksi versenyző 490 olimpiai kvalifikációs ponttal gazdagodott. 

Az ugyanebben a Ugyanebben a súlycsoportban Gyertyás Róza hetedik lett.

A portugáliai versenyen egy másik paksi, Gercsák Szabina is érdekelt – neki nagyon kellene egy jó eredmény, hogy lépjen egyet a párizsi olimpiai játékora való kijutás felé.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!