Kosárlabda

2024.01.02. 09:06

Kovács Ákos: „Sűrű a mezőny, úgyhogy egyáltalán nem reménytelen a helyzetünk”

A rossz szezonrajt rányomta a bélyegét a paksiak teljesítményére, de Kovács Ákos szerint egyáltalán nem reménytelen a helyzetük.

Teol.hu

Kovács Ákos (a labdával) szerint csak rajtuk múlik, hogy meddig jutnak

Fotó: Molnár Gyula

– Azért ennél jobb őszre számított mindenki...
– Ahogy mondja, az alapszakasz első fele sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, nem a tizenharmadik helyet képzeltük el féltávnál – felelte Kovács Ákos, az Atomerőmű SE rutinos, 34 éves irányítója. 

– Pedig a rajt előtt még arról beszélt mindenki, hogy újra élcsapat lesz az ASE! 
– Sajnos a rossz kezdés rányomta a bélyegét a folytatásra, az első hét mérkőzésünket elveszítettük, belekerültünk egy rossz szériába, amiből nehezen tudtunk kijönni, főleg mentálisan. 

– Talán most sokszorosan igaz a mondás, hogy úgy kellett az első győzelem, mint egy falat kenyér.
– Jöhetett volna előbb is! A zalaegerszegi sikerünk után érezhető volt a változás, kezdtük elhinni, hogy több van bennünk, mint ahogy azt a tabellán elfoglalt helyezésünk mutatja. Most valamelyest sikerült felzárkózni a többiekre, a negyedik helytől is csak két győzelem választ el minket, nagyon sűrű a mezőny, úgyhogy egyáltalán nem reménytelen a helyzetünk. 

– Meddig viheti el a lendület a csapatot?
– Bízom benne, hogy kellően fel tudunk javulni ahhoz, hogy bejussunk a rájátszásba, ami továbbra is reális cél, s azt gondolom, hogy elsősorban rajtunk fog múlni, hogy ez sikerül-e vagy sem. Nagyon kellett az Olaj elleni siker, így sikerült szépen lezárni az évet. 

A paksiak január hatodikán a Egis Körmend otthonában lépnek pályára a 2024-es év első bajnoki mérkőzésén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!