Asztalitenisz

2024.01.31. 11:44

Nagyváradi Mercédesz is utazik a válogatottal a dél-koreai csapat-világbajnokságra

A tolnai kötődésű Nagyváradi Mercédesznek is bizalmat szavazott Pink Márk szövetségi kapitány a dél-koreai Puszanban február 16. és 25. között sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs asztalitenisz csapat-világbajnokságra.

Teol.hu

Nagyváradi Mercédesszel a keretében utazik a női válogatott a csapat-világbajnokságra

Fotó: Dömötör Csaba

A világeseményen szövetségi kapitányként most debütáló Pink Márk Póta Georginának, a Szekszárdi AC-vel korábban szép sikereket elérő Madarász Dórának és Bálint Bernadettnek, valamint a tolnai származású Nagyváradi Mercédesznek szavazott bizalmat az olimpiai kvalifikációs asztalitenisz csapat-világbajnokságra.

A magyar válogatott az 1-es csoportba került és ellenfele lesz a sportági nagyhatalom, címvédő Kína, további riválisa India, Spanyolország és Üzbegisztán lesz. A nyolc, egyenként ötcsapatos csoportból a körmérkőzések után az első három-három helyezett lép tovább a kieséses szakaszba. A csoportgyőztesek egyből a nyolcaddöntőbe kerülnek, a többi továbbjutó pedig játszik azért, hogy a legjobb 16 között is asztalhoz állhasson. A vb-n a negyeddöntősök párizsi ötkarikás kvótához jutnak.

Kovacsics Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke korábban bejelentette: fejenként hárommillió forintot ajánlanak fel a válogatott tagjainak, amennyiben bejutnak a legjobb nyolc közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!