Cselgáncs

2024.01.15. 10:01

Pupp Réka harmadik lett a Judoinfo szavazásán

Harmadik helyen végett a Judoinfo internetes szaklap által meghirdetett szavazáson Pupp Réka.

Teol.hu

Az Atomerőmű SE 27 esztendős dzsúdósa – aki ötödik lett a világbajnokságon, az Európa-bajnokságon és a Mesterek Kupáján is, a World Tour-sorozatban egy Grand Slam-ezüstöt és négy Grand Slam-bronzot szerzett, márciusban pedig a világranglista első helyén állt – Özbas Szofi és Tóth Krisztián mögött lett harmadik a voksoláson.

A győztes Özbas Szofi 22 évesen bronzérmet nyert tavaly a dohai világbajnokságon, Európa-bajnoki ötödik lett Montpellier-ben, emellett két Grand Slam-ezüst és egy Grand Slam-bronz is az eredménylistájára került. A BHSE sportolója a cselgáncsszövetségnél (MJSZ) is 2023 legjobbja lett.

Az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián, az MTK Budapest 29 éves klasszisa valósággal halmozta az érmeket 2023-ban: bronzérmes lett az Európa-bajnokságon, emellett egy Grand Slam-ezüst, három Grand Slam-bronz, két Grand Prix-arany és egy Grand Prix-ezüst is gyűjteményébe került.

A legnevesebb hazai szaklap 18. alkalommal hirdette ki a szavazást, amelyen a három kuratóriumi tag, továbbá a közönség szavazata egyenlő arányban számított. Előbbi grémium tagja az olimpiai és világbajnok paksi Kovács Antal, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Hajtós Bertalan, továbbá Gombkötő Roland, a Judoinfo szerkesztője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!