Teol.hu videó

2024.01.27. 20:19

Rangadót nyert a KSC a Pécs ellen (videó)

A Tarr KSC Szekszárd hatalmas csatában legyőzte az NKA Universtitas Pécset a női kosárlabda NB I. tizenkettedik fordulójában, nyolcadik sikerét begyűjtve ezzel.

Finta Viktor

A Tarr KSC Szekszárd hatalmas csatában legyőzte az NKA Universtitas Pécset.

Fotó: Laufer László

Ahogyan arra számítani lehetett, parázs rangadóként indult a találkozó, amelyen komoly főszerepet kaptak a játékvezetők is. A nyolcadik percben a harmadik faultot, abból a második támadót fújták Monroe-ra, aki ezzel nem értett egyet, reklamált egy kicsit, amiért kapott azonnal egy technikait is. Négy személyivel tehát gyorsan a kispadra kényszerült. Ekkor már összességében nyolc személyi hiba volt a tábla szekszárdi oldalán, míg a házigazda pécsieket mindössze egyszer látták szabálytalannak a sporik. Erről szólt tehát a történet, no és Mérészről, mert a baranyaiak magas embere a palánk alatt és távolról is rendre eredményes volt, kilencet szórt, s éppen ennyivel vezetett a csapata egy negyed után.

Nem estek kétségbe Horváth Bettiék, sőt talán még összeszedettebbek lett a játékuk, s kinti találatokkal, valamint Westbeld és Krnjics palánk alatti munkájával lopóztak egyre közelebb a pécsiekhez. A 18. percben Miklós szerzett lasztit Szmailbegovicstól, aki a derekánál fogva húzta vissza az azonnal induló fiatal szekszárdi válogatott bedobót, ezért sportszerűtlen hibát ítéltek. Linda bedobta mindkét büntetőjét, majd oldalról jöhettek a kék-fehérek, s abból a támadásból Boros szerzett triplát, amivel megszerezte a vezetést a KSC (37–38). A szünet előtti végjátékban Szücs Grétára fújtak egy támadó hibát az alapvonalon, ami újfent heves reakciót váltott ki a szekszárdi kispadból, s ez újabb technikai hibát ért. A büntetőt, majd az ezt követő akciót is eredményesen fejezték be a pécsiek, akik így két pontos előnnyel vonulhattak az öltözőbe (40–38).

A harmadik periódus szigorúbb védekezése, kiváló zónája meghozta gyümölcsét, s tartósan átvette a vezetést Djokics Zseljko csapata. Sokkal kevesebb kosár esett, mint az előző negyedekben, de Horváth újabb triplájával, Boros dupláival, valamint Westbeld és Miklós büntetőivel őrizte előnyét a KSC. Óriási energiákat adott a mintegy kétszáz vendég drukker, akik a mindent bele rigmussal tolták a tolnaiak szekerét. A végjáték viszont Mérészék számára jött ki jobban, egy pontra visszazárkóztak (53–54).

Az utolsó negyed elején Westbeld is begyűjtötte a negyedik személyijét, visszatért a pályára Monroe, aki azonnal kosarat szerzett. Azonban Madison Williams és Szmailbegovics is hasonlóképpen tett, így átvette a vezetést az NKA (60–59).

Innentől fej-fej mellett haladt a két együttes, pedig a KSC előnyre tehetett volna szert, ha pontosabban büntetőzik, és kicsit jobban lepattanózik. Nem könnyítette a helyzetet, hogy az ex-szekszárdi Wallace-t szigorúan őrző Theodoreán egy perccel a lefújás előtt kipontozódott. Ám Monroe ismét megvillantotta klasszisát, a jól büntetőző Sztanacsev is felzárkózott, így a KSC végül megnyerte a rangadót. A szintén remeklő Miklós Melindáék nyolcadik sikerüket szerezték a bajnokságban, ráadásul a negyedik vereségüket elkönyvelő szomszédvári pécsieket ezzel oda-vissza legyőzték.

JEGYZŐKÖNYV

NKA Universitas Pécs – Tarr KSC Szekszárd 68–74 (22–13, 18–25, 13–16, 15–20)

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya, 900 néző. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc, Jakab László Imre.

PÉCS: Tadics 8/3, Laczkó, M. Williams 9, P. WILLIAMS 6, MÉRÉSZ 18. Csere: Wallace 6, Rátkai 6/6, Kiss 4, We

ninger 4, Szmailbegovics 7/6. Edző: Jovan Gorec

SZEKSZÁRD: HORVÁTH 14/12, Boros 8/3, MIKLÓS 11/3, WESTBELD 14/3, Krnjics 9. Csere: MONROE 12, Sztanacsev 6, Theodoreán, Szücs. Edző: Djokics Zseljko.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–3. 8. perc: 18–7. 15. p.: 33–26. 18. p.: 37–38. 24. p.: 44–44. 27. p.: 48–50. 33. p.: 60–59. 38. p.: 64–65.

Kipontozódott: Theodoreán (39. perc), Westbeld (40. p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!