Kajak-kenu

2024.01.30. 16:30

Turisztikai központ épül az ASE-csónakház közvetlen szomszédságában

Vízitúra-megállóhely épül Pakson az Atomerőmű SE csónakházának közvetlen szomszédságában.

Berg Sándor

Vízitúra megállóhely épül az ASE csónakháza szomszédságában

Fotó: Molnár Gyula

Javában zajlik az építkezés az Atomerőmű Sportegyesület csónakházánál, ahol a tervek szerint tavasz végén, nyár elején nyitja meg kapuit egy sok igényt kielégítő turisztikai központ.

A megállóhely elsősorban a vízitúrázók kiszolgálására jön majd létre vizesblokkal, közösségi térrel és büfével. Mint azt Tóth Márton lapunknak elmondta, bíznak abban, hogy nemcsak az ide látogatóknak, de a paksiak számára is közkedvelt állomáshelye lesz.

– Azt gondolom, hogy jó helyen épül meg a központ, hiszen alapvetően is sokan járnak le sportolni vagy egyszerűen csak sétálni egy jót, de nem titok, hogy a hosszútávú tervek között szerepel az is, hogy a helyszín találkozások központja legyen – monda az Atomerőmű SE edzője, programszervezője.

Fotó: Molnár Gyula

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával, az Atomerőmű SE üzemben tartásával létrejövő vízitúra-megállóban pihenőszobákat is kialakítanak, de sátrazásra is lesz lehetőség. A nagy népszerűségnek örvendő TúrázgATOM és BringázgATOM után a turisztikai központ megnyitásával a paksi sportegyesület elindítja harmadik, KenuzgATOM nevet viselő tömegsport programját.

– A már meglévő programot  kapcsoljuk majd össze a vízitúrával, így ez a három sorozat gyakorlatilag összefonódik az ASE-val – folytatta Tóth Márton. – Mindegyiknek az a célja, hogy minél többen mozogjanak, amit nyártól már nemcsak két keréken vagy két lábon, hanem vízen is megtehetnek a sportolni vágyók. Mindenkit csak biztatni tudok erre, hiszen sokan tudják már, hogy vízről teljesen más szemszögből lehet tekinteni a világra.

A Duna mentén összesen negyvenhét vízitúra-megállóhely van, ezek közül három Tolna vármegyében (Dunaföldvár, Bölcske, Fadd-Dombori) található.

A hétvégi TúrázgATOM-on, ami a Madocsára vezető töltésről az Imsósi-erdő irányába haladt, hetvenhatan indultak el. A résztvevők hét, illetve tizenhárom kilométeres táv közül választhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!