Kötélugrás

2024.02.02. 10:15

Az Európa-bajnoki indulásért küzdöttek Egerben a Jumpers-versenyzői

Az Európa-bajnokságra válogatott az egri Bosch Mesterek Tornája, amelyen a Jumpers Dombóvári Kötélugró Sportegyesület versenyzői is ott voltak.

Teol.hu

A legnagyobb közösségi oldalon olvasható beszámoló szerin kilenc dombóvári mutathatta meg magát a hevesi fővárosban. Az utazók mindegyike tagja volt valamelyik csapatnak, négyen pedig egyéni számban indultak. A megmérettetés volt az utolsó válogatóverseny az idei Európa-bajnokságra.

„Sokat készültünk, az összehangolódásról is szólt a felkészülési időszak, hisz együtt még nem versenyző csapatokkal álltunk ki. Nagyon jó hangulatban telt a nap, és saját gyorsasági rekordok dőltek meg. Nem hivatalos még, de újabb kvótákat sikerült begyűjteni az idei Európa-bajnokságon való induláshoz!” – összegezték a Facebook-oldalukon a dombóváriak. 

A dombóvári versenyzők eredményei

Kismester gyakorlat: Szabó Emília, 30 mp gyorsasági 2. hely, 180 mp gyorsasági 4. hely, gyakorlat 5. hely. Összetett 2. hely. 

Nagymester gyakorlat: Fónai Rebeka 24. hely, Fónai Friderika 4. hely, Bessenyei Tímea 19. hely, Tripla: Fónai Friderika 8. hely

Délután a kétkötél (DD) versenyszámok következtek, és ha lehet ilyet mondani, akkor a gyorsasági versenyszámok mellett még látványosabb gyakorlatok következtek mint délelőtt voltak.

DD3 gyorsasági. Serdülő (Filotás Petra, Filotás Zsófia, Szabó Emília): 1. hely. Felnőtt (Fónai Rebeka, Fónai Friderika, Bessenyei Tímea): 2.hely. Felnőtt vegyes (kispesti versenyzők, Balogh Veronika): 4. hely. 

DD3 gyakorlat: Serdülő (Filotás Petra, Filotás Zsófia, Szabó Emília): 4. hely, Felnőtt (Fónai Rebeka, Fónai Friderika, Bessenyei Tímea): 4.hely, 

DD4 gyorsasági: Felnőtt (Szabó Emília, Fónai Rebeka, Kertész Hajnalka, Bessenyei Tímea) 8. hely

DD4 gyakorlat: Felnőtt (Szabó Emília, Fónai Rebeka, Fónai Friderika, Bessenyei Tímea) 3. hely 

DD5 gyakorlat (korcsoport nélküli): Szabó Emília, Filotás Petra, Filotás Zsófia, Kertész Hajnalka, Fridrich Panka: 5. hely. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!