Futsal

2024.02.20. 14:09

Az NB I-es pécsiek már túl erősek voltak a Tolna-Mözsnek a kupában (galériával)

Véget ért a tolnaiak kupamenetelése, az NB I-ben szereplő PTE-PEAC túl kemény falat volt Ágics Péteréknek.

Teol.hu

Kneller Balázs (fehérben) és a tolnaiak a saját bőrükön érezhették, hogy milyen is játszani egy NB I-es csapat ellen

Fotó: Kiss Albert

Az egyik bravúr után nem jött össze a másik. Az NB III-as ligában szereplő Tolna-Mözs egy körrel ezelőtt 4–1-re legyőzte a Nagykanizsai Futsal Clubot, így esélyt kapott arra, hogy NB I-es csapatot fogadhasson a Magyar Kupában. Ágics Péter gárdája hétfőn késő este, nagyon sok néző előtt fogadta a PTE-PEAC csapatát. Történelmi meccs volt ez, hiszen korábban nem játszott még NB I-es férficsapat Tolnán. A tolnaiak kitettek magukért, nagyot harcoltak, de a baranyaiak nagyon erősek, s ezt bizonyították is. 

Tizennégy percen át nem is tudta feltörni a tolnai reteszt a Pécs, de aztán jött az első gól, s a félidőig még kettőt berámoltak a vendégek, akik ezzel el is döntötték a továbbjutás kérdését. A fordulás után még négyet hozzátettek a mecsekaljaiak, akik 7–0-val léptek tovább a Magyar Kupa következő fordulójába. A tolnai srácok pedig komoly tapasztalatokkal és egy élménnyel lettek gazdagabbak – tétmeccset vívhattak egy NB I-es gárdával, s a végeredmény ellenére joggal zsebelték be a közönség vastapsát. 

Férfi Futsal Magyar Kupa, 2. forduló
Tolna-Mözsi FSE–PTE-PEAC 0–7 (0–3)
Tolna, városi sportcsarnok, V: Fehérvári P. (Topálszki Sz., Bacsi P.). Tolna-Mözs: Merkl D. – Kneller, Keszthelyi Gy., Sásdi B., Szabó G. Csere: Adorján Á., Wachtler, Mészáros B., Gödör M., Dudoma, Ágics, Laczkó K. Vezetőedző: Ágics Péter. PTE-PEAC: Molnár M. – Molnár Cs., Karamarkovic, Nospak, Vénosz. Csere: Wilkesz, Bálint G., Pápai B., Palvek, Tóth A., Koronics, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor. Gólszerzők: Karamarkovic (34., 40.), Koronics (14.), Pápai (18.), Vénosz (20.), Nospak (31.), Molnár Cs. (34.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!