Női labdarúgás

2024.02.28. 14:28

Az őszi szereplését szeretné megismételni a tavaszi idényben a Szekszárdi WFC

Szűkös kerettel várja a Simple Női Liga hétvégi rajtját a Szekszárdi WFC, amely szeretné megismételni őszi teljesítményét.

Rónai Gábor

Nagy-Cseke Vivien Edina (balról) és Vári Viktória (jobbról) szombaton először a soroksáriak ellen bizonyíthat

Fotó: Makovics Kornél

Női labdarúgás Három győzelem, három döntetlen és hat vereség. Ez volt a mérlege az őszi idényben a szekszárdi női csapatnak. Hatalmas előrelépés ez az előző évhez képest, amikor egy győzelem és egy döntetlen mellett tíz alkalommal is kikapott a WFC. Micskó Márk csapata sokáig az ötödik helyen is állt a tabellán, bizonyítva, hogy végérvényesen megérkezett az első osztályba. A szakember azt mondja, ha sikerülne tavasszal ismételniük, akkor maximálisan elégedett lenne a szezonnal. 

A szekszárdiak három felkészülési mérkőzésen és két tesztmérkőzésen léptek pályára a felkészülési időszakban. Az NB II-es Csepel ellen nyitányként 3–1-re nyertek, aztán 1–1-es döntetlent értek el a román Szuperligában szereplő csíkszeredaiak ellen, s most a magyarkanizsaiakat múlták felül. Közben két gyakorlómeccset is beiktattak a Paksi SE NB II-es gárdája ellen, de ezeknek a végeredményét nem jegyezték fel. 

„Utolsó felkészülési mérkőzésünkön, a szerb élvonalban szereplő Magyarkanizsa ellen azt terveztem, hogy úgy lépünk pályára, ahogy az első fordulóban szeretnénk, de sajnos a sok hiányzó miatt ez nem valósulhatott meg – mondta Micskó Márk, a szekszárdiak vezetőedzője. – Mégis nagyon hasznosnak ítélem meg ezt a mérkőzést is, amelyen egy jó csapat volt az ellenfelünk. A felkészülés alatt játszottunk három edzőmérkőzést és két gyakorló mérkőzést, ezeken próbáltuk csiszolni a csapatjátékot. A hétvégén megkezdjük a bajnokságot és bármilyen szűkös is lesz a keretünk, de bízunk benne, hogy győztes rajtot veszünk. Tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel és korlátainkkal, de mi mindannyian azért dolgozunk, hogy sikeresek legyünk. Pokoli nehéz tavasz vár ránk, de hiszem, hogy készen állunk. Remélem sokan kilátogatnak már a szombati mérkőzésünkre is, mert ezek a lányok megérdemlik, hogy sokan szurkoljanak nekik” – tette hozzá a szakember. 

A szekszárdiaktól a téli szünetben távozott két amerikai légiós, Keeley Marie Ayala és Alexandria Marie Stubblebine, illetve Nagy Vivien, aki edzői állást kapott. A korosztályos csapatokból Kiss Laurára, Werner Tamarára, Nagy-Cseke Jozefinára és Bencze Petrára is a felnőtt keretben számít a szakmai stáb.

A szombati nyitányon a Soroksár SC lesz a szekszárdiak ellenfele, a találkozó 14 órakor kezdődik a Szekszárdi Sportcentrumban. 

A menetrend
Öt meccset játszanak hazai pályán és öt alkalommal idegenben lépnek pályára a szekszárdiak tavasszal. A soroksáriak mellett a MTK Budapest, az Astra HFC-Üllő, a Fehérvár, és a bajnoki címvédő, listavezető Ferencváros látogat majd el Szekszárdra.  
A Szekszárdi WFC tavaszi bajnoki mérkőzései. Március 2.: Szekszárd–Soroksár 14. Március 9.: Diósgyőr–Szekszárd 14. Március 16.: Szekszárd–MTK Budapest 14. Március 23.: Budaörs–Szekszárd 11. Március 30.: Szekszárd–Astra HFC-Üllő 14. Április 13.: Kész St. Mihály–Szekszárd 16. Április 20.: Szekszárd–Fehérvár 16. Április 27.: Haladás–Szekszárd (időpont nincs). Május 4.: Szekszárd–FTC-Telekom 16. Május 11.: ETO FC Győr–Szekszárd 16.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!