Labdarúgás

2024.02.07. 19:30

Az öt bajnoki óta gólképtelen Mezőkövesdhez látogat a Paksi FC

Folytatódik az erőltetett menet a Paksi FC számára, amely csütörtökön 16 órakor a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként lép pályára az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Berg Sándor

A két csapat szeptemberi, 2–1-es paksi sikerrel zárult bajnokin Böde Dániel is betalált

Fotó: Molnár Gyula

Vasárnap a Puskás Akadémia 2–1-es legyőzésével kezdte az NB I tavaszi idényét a Paks, csütörtökön pedig a Fehérvári úti stadiontól kétszázötven kilométerre fekvő Mezőkövesd otthonában lép pályára Bognár György alakulata. A felcsútiak ellen siker duplán öröm volt Tóth Barna részéről, a néhány nappal korábban szerződtetett csatár a 77. percben váltotta a két gólpasszal zárt Haraszti Zsoltot.

A sűrű menetrend miatt (a Paks február öt bajnokit és egy kupameccset játszik) nem kizárt, hogy Tóth Barnának már ma több játéklehetőség nyílik a bizonyításra.

A matyóföldiek négy nyeretlen bajnokival zárták az őszi szezont, a tavaszi nyitányon erre rátettek még egy  lapáttal azzal, hogy 3–0-s vereséget szenvedtek otthon a Kecskeméttől. Kuttor Attila a téli szerzemények közül a korábbi U21-es spanyol válogatott Jairo Samperiónak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban, a svéd Lucas Hedlund és éppen az atomvárosból igazolt Bőle Lukács csereként kapott lehetőséget. Nem véletlenül a támadószekciót erősítette meg a Mezőkövesd, a KTE elleni vereséggel már 

450 perce gólképtelen a csapat, 

legutóbb a nyolc találattal házi gólkirály-jelölt Sztefan Drazsics volt eredményes az Újpest ellen a 93. percben (4–0).

Mindkét csapat nyomás alatt játszik, de ellentétes „előjellel”. A borsodiak a kiesés elkerüléséért küzdenek, a Paks győzelme esetén az első helyet veheti vissza az MTK-t kiütő Ferencvárostól. Az atomvárosiakat a májusban elszenvedett 6–1-es zakó is fűtheti, az a fájó vereség is közrejátszott, hogy a szezon végén lecsúszott a nemzetközi szereplésről Bognár György csapata.

A vezetőedző – az áprilisig maródi Silye Erik mellett –ma nem számíthat a jobbhátvéd Kovács Krisztiánra, aki vasárnap összeszedte ötödik sárga lapját, de Szabó János játéka is kérdéses.

OTP Bank Liga, 19. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC
Mezőkövesd, csütörtök, 16 óra. Tv: M4 Sport.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!