Atlétika

2024.02.13. 14:10

Dobogón és közvetlen közelében a fiatal bonyhádi atléták

A BOK csarnokban rendezett fedettpályás versenyen szerepeltek eredményesen a hétvégén az AC Bonyhád fiatal atlétái.

Teol.hu

Kitettek magukért a fiatal bonyhádi atléták

Forrás: AC Bonyhád

Hétvégén újabb fedettpályás versenyt rendezett a Magyar Atlétikai Szövetség a klubok utánpótláskorú sportolóinak, a fővárosi megmérettetésre az AC Bonyhád hat fiatallal képviseltette magát.

Az U14-es fiúk 300 méteres versenyében Máté Patrik, Farkas Botond és János Olivér is megnyerte futamát, előbbi 39,63 másodperces idejét nem tudta felülmúlni senki sem, míg Farkas 44,05-ös eredményével negyedik, János 45,31-gyel ötödik helyen zárt. Az U18-asoknál Kajtár Kristóf négyszáz méter síkfutásban állt rajthoz, és 52,03 másodperces új egyéni csúcsot állított fel. Az ifjúsági korosztály magyar indulóit tekintve a legjobb időt érte el, ami biztató a hónap végi országos bajnokságra nézve.

Kajtár Boglárka az U16-osok mezőnyében futott 300 méteren, ahol Csábrák János tanítványa futamában második, összesítésben a 12. helyen zárta a versenyt 49,93-as idejével. A „nagyoknál” Kling Réka eredményes sorozatot zárt súlylökésben, hiszen mind a hat dobása érvényes volt. Ebből a negyedik ment a legmesszebbre (13,29 méter), amivel második helyen végzett.

Az immár a Győri Atlétikai Club színeiben indult bonyhádi nevelésű Böndör Márton 521 centiméteres eredményével idei ötödik versenyét is megnyerte rúdugrásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!